Fedor: Želim se boriti u UFC-u, možda su tamo alergični na mene

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.12.2011 08:43h Autor:

Fedor Emelianenko

U velikom intervjuu za news.sportbox.ru, Fedor Emelianenko je otvoreno izrazio želju da se bori u UFC-u. No, najprije se podsjetio Jeffa Monsona i pobjede koju je protiv američkog borca ubilježio prije dva tjedna.

“Jeff zaslužuje mnogo respekta. Radi se o vrlo izdržljivom i vrlo srčanom borcu. Primio je mnogo udaraca, slomio je nogu, a borio se do kraja i bio je vrlo dostojan protivnik.”, smatra Fedor.

Upitan da li bi se povukao u slučaju da je izgubio i u meču protiv Monsona, Fedor odgovara:

“Nikada ne razmišljam o porazu. Spreman sam za poraz, no uvijek izlazim da bih pobijedio. Kao u sportu, a naravno kao i u životu, svašta se može dogoditi. Uvijek idem na pobjedu i tražim od Boga da mi je omogući.”

Poznato je kako se Fabricio Werdum pokušava vratiti u UFC, uostalom baš kao što i Emelianenko sada želi nastupati u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Hoće li Rus imati prilike osvetiti prvi poraz u karijeri?

“Koliko ja znam, Vadim pregovara s Werdumom i možda ćemo sljedeće godine odraditi dvoboj”, kaže Posljednji Imperator.

Ipak, najvruća tema razgovora bio je UFC i može li Emelianenko napokon završiti u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

“Ja se natječem na najvišem međunarodnom nivou, a u Sambu i MMA-ju predstavljam svoju zemlju. Postoje naravno i druge stvari koje vas motiviraju. Kao što su recimo titule. Naravno, volio bih se boriti i u UFC-u, no do danas, svaki put kada smo s njima pregovarali, nismo se uspjeli dogovoriti. Možda su alergični na mene. Zbog nekog razloga pregovori nikada nisu urodili plodom. I sada se Vadim sastao s njim, a nismo napravili ništa. Ako se dogovorimo nešto, oni pošalju drugačiji ugovor koji nam ne paše. Ipak, imam veliku želju boriti se u UFC-u”, priznaje Fedor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI