Fedor je za meč s UFC prvakom tražio pet milijuna dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2013 13:48h Autor:

Fedor Emelianenko

Dvoboj legendarnog Fedora Emelianenka i UFC-ovog prvaka nešto je što spada sigurno među top pet želja svakog pravog MMA fana, barem je to bilo tako u dane kada je sjajni Rus bio u onoj svojoj pravoj formi.

Pregovori Dane Whitea i Fedorovog zastupnika Vadima Finkelsteina nijednom nisu bili uspješno okončani, M-1 Global je tražio koprodukciju priredbe s UFC-om i podjelu zarade, na što Amerikanci nikako nisu htjeli pristati. Otkrili su se sada i detalji Fedorovog ugovora, a u njemu stoji da bi za meč s UFC-ovim prvakom imao zagarantiranu zaradu od čak pet milijuna dolara, a u slučaju pobjede bio bi nagrađen s bonusom od dodatnih milijun dolara.

Fedor je također za sam potpis ugovora s M-1 Global, u kojem i on sam ima vlasnički udio, dobio bonus od milijun i pol, a za svaku borbu honorar mu je iznosio dva milijuna dolara.

Radi se zaista o vrlo lijepim ciframa kakvim se malo tko danas u svijetu MMA može pohvaliti. Za usporedbu, honorar Juniora dos Santosa iznosio je 400 tisuća dolara, a aktualni teškaški prvak UFC-a Cain Velasquez za posljednju borbu dobio je svega 200 tisuća dolara, što je iznos koji uključuje i bonus za pobjedu.

Ovaj ugovor Fedor je potpisao početkom 2008. godine i bilo je dogovoreno da u razdoblju od dvije godine odradi ukupno šest borbi.

Cijeli ugovor Fedora i M-1 Globala možete pogledati ovdje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI