Fabricio Werdum zatražio raskid ugovora s UFC-om!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2019 10:23h Autor:

Fabricio Werdum

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Fabricio Werdum je zatražio raskid ugovora s UFC-om, što znači da ovog legendarnog borca vrlo vjerojatno nikada više nećemo gledati u elitnoj promociji. Time je vjerojatno i njegova UFC karijera zaključena.

Podsjećamo kako Werdum odslužuje dvogodišnju suspenziju radi pada na doping testu u 2018. godini. S obzirom da je već u poznim godinama logično se čini da na kraju karijere želi odraditi poneki meč i izvan elitne promocije. Sada je na čelnicima da mu raskid ugovora odobre ili da inzistiraju da ga Brazilac odradi do kraja.

“Moja ideja je da učinim ravu stvar, što bi bilo da raskinem ugovor s UFC-om”, izjavio je Werdum gostujući na PVT-u te je dodao:

“Ali je menadžer koji se dobro bori za naša prava. Surađuje s mnogim poznatim borcima, s mnogo ljudi i vjerujem da je on najbolji menadžer trenutačno u borilačkom svijetu, tako da je on u kontaktu s UFC-om.”

Ali je njegov menadžer punim imenom Ali Abdelaziz, a upravo je on u recentnom intervjuu za MMAFighting ustvrdio kako vjeruje da “Vai Cavala” više nikada nećemo vidjeti u slavnom Octagonu. Potvrdio je da je trenutačno u pregovorima s čelnicima UFC-a oko raskida.

Raskidom ugovora s UFC-om Werdum bi vjerojatno ostao i bez komentatorske gaže na LIVE prijenosima UFC evenata za Latinsku Ameriku. Ta mu gaža navodno godišnje donese 260 tisuća dolara tako da bi to svakako bi značajan gubitak i nešto što su uračunali u svoju bilancu.

“Ono što bih sada volio jest biti slobodan, bez ugovora. Volio bih da UFC o tome razmisli i da mi to dopuste. Sve ovisi sada o razgovoru između Dane Whitea i Alija. Ali ima dobar odnos s Danom. Nije tu samo Dana ključan. On uvijek kaže da mora pričati s još nekim ljudima, to je sve igra. Ja se volim boriti u UFC-u, ali nakon ove situacije, nepoštene susepnzije, volio bih se boriti i u drugim promocijama”, dodao je bivši prvak koji je posljednji put nastupio u ožujku 2018. kada je poražen od Rusa Alexandera Voklova.

Werdum je spreman pristati na to da se nikada više ne bori u SAD-u, samo ako mu daju raskid ugovora. Nije teško zaključiti kako bi vrlo lako pronašao mečeve u Japanu, Rusiji, a možda i ONE-u.

“Već sam rekao UFC-u da ću potpisati papir na kojem piše da se neću boriti u SAD-u. Borit ću se u Europi, Japanu, Rusiji, bilo gdje… Ali ne bih se više borio u SAD-u pa to nikome ne šteti. Ne radi se o novcu. Imam još toga za pokazati. Imam 41 godinu, ali se osjećam poput djeteta”, zaključuje Werdum.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI