Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Fabricio Werdum se vraća USADA testiranjima, namjerava ponovno postati UFC-ov Top 5 borac | Fight Site

Fabricio Werdum se vraća USADA testiranjima, namjerava ponovno postati UFC-ov Top 5 borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.05.2019 15:27h Autor:

Werdum i Rogan

Fabricio Werdum vratit će se u UFC. Bivši prvak odradio je polovicu svoje suspenzije zbog dopinga te je ponovno ušao u program USADA testiranja. Namjerava dokazati svijetu kako još uvijek može biti Top 5 svjetski borac teške kategorije.

Zanimljivu informaciju o budućnosti bivšeg UFC prvaka teške kategorije iznio je njegov menadžer, Ali Abdelaziz. Iako je Fabricio Werdum tvrdio kako se više ne namjerava vraćati u UFC, to se promijenilo. Od idućeg tjedna on će ponovno biti unutar USADA programa doping testiranja, što je preduvjet za nastavak UFC karijere nakon što odsluži svoju kaznu.

“Fabricio će se vratiti i ponovno će biti Top 5 borac teške kategorije. On trenira i radi sve kako je potrebno za vratiti se na pravi način”, rekao je njegov menadžer Ali Abdelaziz u razgovoru za MMAJunkie radio.

Werdum je na doping testu pao u svibnju prošle godine i to istog dana kad je prihvatio biti dio glavne borbe prvog UFC eventa u Rusiji. Iz nje je odmah uklonjen, a četiri mjeseca kasnije saznao je i kaznu. Suspendiran je na dvije godine, što se u tom trenutku činilo i kao mogući kraj karijere.

Kasnije je Werdum otkrio kako mu je USADA ponudila kraću kaznu ukoliko bude njihov doušnik, no to je odbio. Početkom ove godine tražio je raskid ugovora s UFC-om, s ciljem nastupa u nekoj od ruskih promocija. Njegov poslodavac mu to nije osigurao. Na kraju neće biti niti potrebno, budući da će se Werdum borbama vratiti u Octagonu. Ipak, za to će morati još neko vrijeme pričekati.

“I dalje smatramo kako nije napravio ništa krivo, kako nije varao. Mi smo u ovom slučaju žrtve sistema. Ali u redu je, ostala mu je još jedna godina, nakon čega će se vratiti u kavez”, dodao je Abdelaziz.

Werdumova kazna traje do svibnja 2020. godine. Vai Cavalo će tada imati već gotovo 43 godine, no čini se da vjeruje kako još uvijek može biti u vrhu. Nažalost, u posljednje vrijeme sve je više primjera boraca sa sličnim razmišljanjem koji su na taj način samo bacili mrlje na svoje velike karijere.

U dosadašnjoj karijeri Werdum je ostvario 23 pobjede, osam poraza i jednu neodlučenu borbu, dok je kao UFC borac na 11 pobjeda i pet poraza. Osim UFC pojasa, najveći uspjeh u karijeri mu je pobjeda nad Fedorom Emelianenkom, kojim je velikom Rusu prekinuo najveći pobjednički niz u povijesti teške kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI