Fabricio Werdum: Ove godine vratit ću teškaški pojas!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2018 20:26h Autor:

Overeem vs. Werdum

Fabricio Werdum vjeruje kako je on idući UFC-ov izazivač teške kategorije te ima namjeru ove godine ponovno postati teškaški prvak, odnosno osvetiti se Stipi Miočiću za poraz pred 40.000 njegovih domaćih navijača.

40-godišnji Fabricio trenutno je u nizu od dvije pobjede (Harris i Tybura), a otkako je izgubio titulu je slavio u tri od četiri borbe. Jedini poraz doživio je podijeljenom odlukom od Alistaira Overeema, no većina fanova je vjerovala da je zaslužio pobjedu u toj borbi. Isti ti smatraju kako bi on trebao biti idući teškaški izazivač, a on se naravno s njima slaže.

“UFC još uvijek ništa ne govori, no mislim kako sam idući, u potpunosti to zaslužujem. Ne samo zbog mojih posljednjih borbi, nego i zbog toga što sam tu 20 godina. Dugo sam borac, dugo se borim i mislim kako vrijedim te prilike. Moj cilj je staviti još jedan pojas na svoj zid. Imam dva i siguran sam kako mi treći dolazi, uvjeren sam sto posto u to. Ove godine ponovno ću postati prvak. Poznam Stipu Miočića, jako mi je drag i respektiram ga, ali pobijedit ću ga”, izjavim je Werdum povodom razgovora o idućem teškaškom izazivaču.

Iako prvaka Stipu jako cijeni, Fabricio smatra kako su njihovu prvu borbu odlučila neke druge okolnosti. Smatra kako nije bio potpuno “unutra”, a to ovog puta planira promijeniti.

“Miočić je krasan tip koji ne govori nikakve ružne stvari i to cijenim. Ali, sto posto sam uvjeren kako sam u našoj borbi ja savladao sam sebe. I bilo je više razloga za to. On je sjajan borac, no ovog puta ću ga pobijediti. Vidio sam to i osjetio sam to, ovo je moja godina. Želim trenirati najbolje što mogu i postati prvak.”

Budući da je Dana White izjavio kako ne namjerava Cainu Velasquezu dati napad na titulu u njegovoj prvog povratničkoj borbi, Werdum svakako iskače u prvi plan kao najizglednija opcija za idućeg Miočićevog protivnika. Jedino ne znamo kada bi se to trebalo dogoditi, odnosno pitanje je hoće li se Stipe boriti prije rođenja djeteta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI