Faber: Borce prije mečeva treba staviti na detektor laži

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.07.2014 17:02h Autor:

Urijah Faber

Kako suzbiti doping među borcima u posljednje je vrijeme jedna od glavnih tema među dužnosnicima u MMA svijetu, ali svoj doprinos pokušavaju dati i borci kojima je također u interesu da se otkriju njihovi kolege koji koriste ilegalne supstance.

Ovih dana Georges St-Pierre tako je dao prijedlog da se uvede nosi sustav obavljanja doping testova, odnosno da se oni usklade s olimpijskim sportovima i da ih obavlja agencija koja ne ovisi o privatnom kapitalu, a zanimljiva razmišljanja o toj temi ima i Urijah Faber.

35-godišnji američki borac koji je posljednju borbu odradio početkom ovog mjeseca kad je na UFC-u 175 pobijedio submissionom Alexa Cesaresa vrlo bi rado slao borce na detektor laži.

"Super je što sad rade tako puno testiranja. Ja sam uspješan u svojoj karijeri već 11 godina i nisam imao nikad potrebu varati. Čak ne koristim ni suplementaciju. Sve što sam postigao mogu zahvaliti zdravom načinu života te prirodnoj i organskoj gradi. Drago mi je što mogu reći ljudima da je i na taj način moguće uspjeti", rekao je Urijah.

"Ja sam razmišljao da ponudim svojim protivnicima da se podvrgnu detektoru laži. Pitanje bi bilo vrlo jednostavno: jesi li koristio supstance koje poboljšavaju performanse. To bi bilo korisno kako bi se ovaj sport vratio na staze na kojima bi trebao biti. Detektor laži bi mogao u tome pomoći", uvjeren je Faber.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI