Eye vs. Clark! Ugovoren sjajan duel dvije Jessice za Fight Night u Singapuru

UFC 31.03.2018 12:53h Autor:

Jessica Eye i Jessica-Rose Clark

UFC-ova ženska muha divizija nastavlja se razvijati ugovaranjem vrlo zanimljive borbe između dvije djevojke koje se vide na samom vrhu. Fight Night u Singapuru ugostiti će borbu Jessice Eye i Jessice-Rose Clark.

30-godišnja Jessica-Rose Clark (9-4, 2-0 UFC) dolazi iz Australije i zapravo je jedna vrlo zanimljiva priča, kojoj je nova kategorija donijela jako dobre stvari. U UFC-u se našla nastupom na domaćem terenu, gdje je uskočila kao zamjenska borkinja te je podijeljenom odlukom savladala Bec Rawlings. Bilo je to u studenom prošle godine, a malo manje od dva mjeseca kasnije već je nastupala u sunaslovnoj borbi Fight Nighta u St. Louisu, protiv Paige VanZant. U toj borbi, gdje je VanZant vrlo rano slomila ruku, dolazi do pobjede odlukom i devetog mjesta na službenoj ljestvici nove kategorije.

Za protivnicu će imati Eye (12-6, 2-5 UFC), godinu dana stariju borkinju, koja se na ljestvici nalazi jedno mjesto ispod nje. Eye je jedna od prvih borkinja koje su uopće došle u UFC, no karijera joj je turbulentna. Timska kolega Stipe Miočića startala je pobjedom nad jednom od najboljih borkinja svijeta, Sarah Kaufman, no ta joj je pobjeda oduzeta jer je pala na marihuanu. Nakon toga je doživjela kontroverzni poraz odlukom od Alexis Davis, a vraća se pobjedom protiv Leslie Smith. Nakon toga joj je uslijedio niz od četiri poraza odlukom, uključujući još jedan kontroverzni, u Clevelandu protiv Bethe Correie. Uvođenje nove kategorije spašava joj UFC posao, gdje u siječnju, na istom eventu gdje je nastupila njena iduća protivnica, pobjeđuje Kalindru Fariu. Upravo ta nova kategorija na neki način dovodi do ignoriranja poraza i Eye ima otvoren put prema vrhu rankinga.

Što se tiče eventa na kojem će nastupiti, UFC u Singapur dolazi 23. lipnja, a program bi trebala predvoditi borba Jose Alda i Jeremya Stephensa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI