Evo zašto Wonderboy ne bi trebao prihvatiti borbu protiv preteškog Darrena Tilla!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2018 13:22h Autor:

Stephen Thompson

Nakon što je Darren Till pao vagu za čak kilogram i pol, čeka se obavijest iz time Stephena Thompsona o tome hoće li Wonderboy prihvatiti borbu protiv već inače krupnijeg protivnika.

Ako ćemo gledati statistički po onome što se događalo u posljednjih šest mjeseci na UFC eventima, to mu nikako ne bi bila pametna odluka. Naime, od Fight Nighta 121, održanog 17. studenog prošle godine u Sydneyu pa do danas, 13 je borbi održano nakon što je netko od sudionika pao na vaganju. I čak 12 puta je borac, ili borkinja, koji nije zadovoljio kilograme na kraju upisao pobjedu. Što je najgore, to uopće nije negativno djelovalo na njihov ranking, gdje su te borbe karakterizirane kao da su odrađene unutar kategorije i neki od njih su ostvarili značajan uspon.

Na spomenutom eventu u Sydneyu čak je četvero boraca ili borkinja palo vagu te su na kraju svi nastupili. I svi su upisali pobjedu. To su Jessica-Rose Clark, Frank Camacho, Nadia Kaseem i Ryan Benoit. Već idući event u Kini, pobjedu je nakon pada na vagi ostvario Rolando Dy, a jedina borkinja koja je savladala protivnicu koja je pala na vaganju je Rachael Ostovich Berdon, koja je u prosincu bila bolja od Karine Gevorgyan, na finalnom eventu Ultimate Fightera. Svakako najznačajniji slučaj onaj je s UFC on FOX eventa u prosincu, gdje je Josh Emmet nokautirao Ricarda Lamasa te se unatoč padu na vagi automatski popeo na peto mjesto ljestvice perolake kategorije.

Što se tiče ove godine, šest puta su borci ili borkinje pali vagu te na kraju nastupili i svi su upisali pobjede. Najznačajniji su svakako Yoel Romero i Kevin Lee, koji su pali vagu kao sudionici glavnih borbi svojih evenata. Romero je nakon pada vage savladao Lukea Rockholda te izborio borbu za titulu, dok je Lee savladao Edsona Barbozu te je također ozbiljan kandidat za idućeg protivnika Khabiba Nurmagomedova. Preostala imena su Michel Prazeres, Alex Perez, Mads Burnell i MacKenzie Dern, koja je ranije ovog mjeseca vagu pala za cijelu kategoriju, a pobjeda joj je donijela plasman na ljestvicu slamka kategorije, odakle je na kraju ipak uklonjena.

Zbog svega ovoga bi Thompsonu najbolje bilo da razmisli. Vjerojatno je pun samopouzdanja, no Till bi mogao ostvariti veliku prednost u konstituciji, koja bi na kraju mogla biti presudna. A kako vidimo, UFC ne kažnjava padova na vagi, osim financijski pa ne treba čuditi i to što mnogi padove na vagi prije važnih borbi smatraju strateškim potezima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI