Evans praktički postao borac za gay prava

UFC 09.03.2013 09:18h Autor:

Rashad Evans

UFC-ov borac Rashad Evans nakon razgovora s jednim svojim prijateljem odlučio je javno pružiti potporu svim osobama gay orijentacije.

Evans otkriva da nikad nije imao ništa protiv njih, a izvjesni čovjek inicijala BA otkrio mu je da im čak i može pomoći ukoliko javno iskaže potporu njihovim stavovima.

"Nikad nisam bio homofob, niti su mi takvi jasni. Znao sam da su neki ljudi oko mene gay, ali nisam se time zamarao. No, istovremeno nisam shvaćao neke njihove probleme sve dok mi moj prijatelj BA nije ispričao o svojoj punoj javnoj podršci gay brakovima. Razgovarali smo o tome i odlučio sam da nije dovoljno biti protiv manjine kojima smetaju, već ako se želi poboljšati stvari treba to javno i reći.

"Ja sam UFC borac, macho tip na neki način. Ja sam heteroseksualac u macho sportu i upravo zbog toga smatram dužnim reći da podržavam gay brakove i njihova prava. Nemam nikakvog interesa od toga. Društvo će biti puno bolje kada dođe do jednakosti i želim živjeti u državi gdje svi imaju ista prava. Od toga ćemo svi profitirati."

"Ne postoji razlog miješati se u ljubav dvoje ljudi. Imam djecu i ne želim da odrastaju u društvu gdje oni ili njihovi prijatelji mogu biti građani drugog reda samo zbog toga u koga se zaljube", rekao je Rashad.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI