Erko Jun uoči večerašnje KSW 49 priredbe: Volim udarati i pobijedit ću nokautom, u to sam siguran!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.05.2019 18:06h Autor:

Erko Jun (Instagram)

Na KSW 49 priredbi koja se večeras održava u Gdanjsku uz Roberta Soldića i Antuna Račića također će nastupiti Soldićev timski kolega iz UFD Gyma, Erko Jun (2-0). Popularni fitness model i MMA borac iz Bosne i Hercegovine po treći će put ući u kavez ugledne poljske promocije gdje ga ovaj put čeka domaći borac Akop Szostak (3-2). 

(VIDEO) Soldić i Račić prošli vagu, sve je spremno za KSW 49

“Pripremio sam se za sve scenarije. U dobroj sam formi i spreman sam ‘razvaliti'”, poručio je 28-godišnjak razgovarajući za InTheCagePL.

Jun je u dva dosadašnja nastupa slavio nokautom i pokazao da posjeduje opasnu snagu u rukama i nogama. U prvoj borbi, u lipnju prošle godine, za dvije minute nokautirao je Tomasza Oswiecinskog, a zatim je na KSW-u 45 udarcima na podu zaustavio hip hop zvijezdu Pawela “Popek Monster” Mikolajuwa.

Uoči borbe protiv Szostaka, inače poznatog poljskog fitness trenera, Jun se također planira osloniti na svoje snažne udarce jer je “stand up” borba ono što preferira.

“Protiv Popeka nisam očekivao da ćemo završiti u parteru. Stoga, nikada ne znate što će se dogoditi. Ali uvijek ću koristiti svoje snažne ruke i noge. To je dio mene koji volim koristiti i uvijek će biti prisutan u mojim borbama. Radio sam i puno u parteru, ali ne volim taj aspekt borbe. Ja volim udarati. No spreman sam i na parter ako će to biti potrebno.”

Iako je spreman na sve scenarije Jun je ipak siguran da će večeras u Ergo Areni slaviti nokautom. No svoju prognozu ne smatra arogantnom. Baš naprotiv, vjeruje kako je poštovanje važan aspekt slobode borbe.

“Ja sam iskrena osoba. Jednostavno kažem ono što mislim. Nisam arogantan, ali znam da ću ga nokautirati. U to sam siguran. No, ne smatram to ‘trash talkom.’ Poštujem Szostaka i mislim da je važno imati poštovanja u ovom poslu. On je također naporno trenirao za ovu borbu, a poštovanja treba imati i nakon meča kako bi ovo i dalje ostao sport.”

UFD Gym Ivana Dijakovića u Düsseldorfu trenutno je prepun sjajnih boraca koji večeras nastupaju u Poljskoj. Soldić, Račić, Martin Zawada tako su neki od boraca koji su pomagali Junu u pripremama za ovaj meč. Jun tvrdi da su svi u odličnoj formi, osobito “Robocop” Soldić koji će u drugoj glavnoj borbi večeri braniti svoju titulu velter prvaka protiv Krystiana Kaszubowskog.

“Roberto je u ludoj formi. Nikad prije ga nisam vidio ovako spremnog. Antun je također spreman. Sparirao sam i s Martinom. To su snažni i  čvrsti borci. Sreća je što imamo jako dobar tim. Svi smo kao obitelj i međusobno se podržavamo.”

KSW 49 iz Gdanjska počinje večeras, u subotu 18. svibnja, u 20:00 sati. Priredbu predvodi borba za pojas srednje kategorije između Michała Materle i Scotta Askhama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI