Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Erik Koch od izazivača za naslov do "undercarda" u godinu dana | Fight Site

Erik Koch od izazivača za naslov do "undercarda" u godinu dana

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.02.2014 19:57h Autor:

Erik Koch

Erik Koch je borac za kojeg se može reći da ga sreća nije mazila. Od borca koji je bio najavljen u borbi za naslov protiv Jose Aldo, u nešto više od godinu dana postao je borac čija se borba nalazi na samom dnu uvodnog programa. No, ovaj mladi momak sigurno ima kvalitetu za povratak u sam vrh divizije.

U ljeto 2012. godine Erik Koch bio je sretan 24-godišnji mladić. Pobjedom protiv Jonathana Brookinsa, godinu ranije,  dobio je priliku koju ni sam nije očekivao. Proglašen je novim izazivačem Jose Alda, UFC-ovog prvaka u perolakoj kategoriji i UFC 153 već je bio najavljen kao event na kojem će Koch probati postati novi prvak.

No, Koch se ozlijedio, umjesto njega se za naslov borio Frankie Edgar, a Koch se vratio borbama početkom 2013. godine. U povratničkom nastupu doživio je poraz od Ricarda Lamasa nokautom, da bi u kolovozu doživio poraz i od Dustina Poiriera. Sve je to rezultiralo time da je u samo godinu dana od izazivača za naslov prvaka Koch postao borac koji je ispao iz Top 10 poretka.

Koch će u subotu nastupiti u samom početku programa u drugoj borbi večeri, a protivnik mu je Raffaelo Oliveira (15-6, 1-3 u UFC-u) kojem bi poraz mogao značiti otkaz iz UFC-a. Nikome nije jasno zašto je UFC ovog borca degradirao do te razine, posebno uzevši u obzir činjenicu da je Koch borac koji jamči zanimljiv okršaj, no ovo mu je prilika za novi start i prilika da dokaže UFC-u da mu je mjestu u Top 10. Mlad je, tek mu je 25, a već je doživio gotovo tron, pa takav pad. Sada je na redu da pokaže od čega je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI