Erick Silva: Želim borbu protiv Ricka Storya, no nadam se i revanšima s Brownom i Kimom

UFC 30.12.2014 10:14h Autor:

Erick Silva

Erick Silva uvjerljivo je savladao Mikea Rhodesa u svom novom nastupu i ponovno je spreman za rangiranog protivnika. Nada se kako će to biti Rick Story, ali i dalje nije prežalio neke ranije poraze te vjeruje u priliku za revanš.

Zanemarivši dojam da UFC Ericku Silvi (17-5, 5-4 u UFC-u), uvijek nakon poraza, "daruje" lakše protivnike, realna je stvar da je taj momak iz Brazila jedan od onih od kojih se već neko vrijeme puno očekuje. U Brazilu je velika zvijezda, njegov iskorak se nestrpljivo čeka, no Fitch, Kim i Brown bili su preteški ispiti za njega. UFC ga je brzo vraćao "u sedlo", s protivnicima kao što su High, Sato te posljednje Rhodes, ali sad je vrijeme da napokon spoji dvije pobjede i pokaže da su očekivanja ipak podgrijana i nekom kvalitetom.

U 2014. godini nastupio je tri puta, zaradivši tri bonusa. Dva puta za najbolji nastup te za najbolju borbu večeri, onu protiv Matta Browna. Upravo tu je Brazilac bio blizu tog iskoraka, ali Brown je još jednom dokazao koliko je izdržljiv, da bi kasnije on preuzeo primat i završio 30-godišnjeg Silvu. Erick ima želju za idućeg protivnika, iako poraz od Browna još nije prežalio.

"U svojoj idućoj borbi bih za protivnika želio Ricka Storya. To je vrlo atletićan borac, kojeg publika voli, a i meni se sviđa njegov stil. Mislim kako mogu puno dobiti iz te borbe, no isto tako bi i publika uživala", rekao je Silva, a onda se podsjetio dva poraza koja još uvijek nije prebolio: "Želim revanš protiv Dong Hyun Kima! Jako želim tu borbu, budući da sam doživio težak poraz i još nisam progutao tu činjenicu. Nakon što savladam njega, želim i Matt Browna. Nisam prebolio te poraze i moram to ispraviti."

Silvine dosadašnje UFC pobjede su Luis Ramos, Charlie Brenneman, Jason High, Takenori Sato, Mike Rhodes. Prvi poraz mu je diskvalifikacija protiv Carla Pratera, a nakon toga su ga savladali Jon Fitch, Dong Hyun Kim i Matt Brown.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI