Ellenberger nije gotov: Ne mogu završiti karijeru takvim porazom

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2017 17:10h Autor:

Jake Ellenberger (Instagram)

Unatoč vrlo lošoj formi već dulje vremena i četiri poraza u posljednjih pet borbi, Jake Ellenberger ne želi završiti svoju karijeru, iako se može pretpostaviti kako će vjerojatno trebati tražiti drugog poslodavca.

Ellenberger je član UFC-a od 2009. godine. Ostvario je u promociji deset pobjeda i devet poraza, a čak četiri puta je nastupao u naslovnoj borbi eventa. Jedno vrijeme imao je seriju od osam pobjeda u devet nastupa i bio je blizu vrha, no onda je uslijedio pad. U posljednjih devet borbi je upisao samo dva trijumfa, a čak šest poraza došlo je prekidom. Zbog toga neki čak smatraju da bi možda bilo dobro razmisliti o umirovljenju.

“Mislim da imam dobar osjećaj za procijeniti kada je vrijeme da zaključim kako sam gotov i to je najvažnije kod odluke o završetku karijere. Ako počnem zaostajati ili loše raditi u dvorani, to će biti znak da treban krenuti prema vratima. No, dok god sam bolji od svih u dvorani, sve je u redu, sve je na svom mjestu. Ono što se dogodilo protiv Perrya se jednostavno dogodilo, no ja nisam zaostao niti jedan korak, nisam postao sporiji, u glavi sam čist. Imao sam sjajnu strategiju, no nekada se takve stvari dogode”, Jake se ipak ne slaže s ovima koji smatraju kako je dao ono što je mogao.

Ipak, on nije star borac. Dosta rano se uspio probiti, pa se sada čini kao veteran, iako su mu tek 32. Pretpostavlja se kako će dobiti otkaz iz UFC-a, no to njemu neće značiti kraj karijere. Gdje god da završio, on se namjerava boriti i dalje, a posljednji poraz mu zapravo daje motivaciju.

“Bio sam već u ovakvoj situaciji, no nitko ne može donijeti takvu odluku osim mene samog. I ja sam bio kritičan prema nekim borcima i govorio kada im je vrijeme da stanu, no to zapravo nije ničija odluka nego od njih samih. Znam da će moj kraj možda uskoro doći, ali sigurno ne želim završiti karijeru na ovakav način. Znam koje je vrijeme, znam da mi više nije 22 godine nego 32, ali još uvijek uživam u ovome”, dodao je.

Juggernauth se profesionalno bori još od 2005. godine, a u karijeri je ukupno ostvario 31 pobjedu i 13 poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI