Elitna mreža CBS Stipu Miočića stavila na vrh Top 10 ljestvice najboljih boraca u 2016.

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2016 19:39h Autor:

Stipe Miočić

Vrlo zanimljivu ljestvicu najboljih UFC boraca u 2016. godini objavili su sportski novinari elitne nacionalne američke mreže CBS. Korištenje relevantnim podataka sastavili su Top 10 ljestvici, na čijem se vrhu našao UFC prvak teške kategorije, Stipe Miočić.

CBS se vodio podacima broja pobjeda, načina na koji su te pobjede ostvarene, kvalitetom protivnika te ukupnim postignućima u godini iza nas. Stipe Miočić je tako našao svoje prvo mjesto na njoj vrlo impresivnim skorom. Prvo je savladao bivšeg prvaka andreia Arlovskog, zatim je oteo naslov Fabricu Werdumu te ga obranio protiv Alistaira Overeema. I to u sva tri slučajeva nokautom u prvoj rundi. Dovoljno za neupitno prvo mjesto ljestvice, što su uostalom i potvrditi u svom objašnjenje ovakve odluke.

Na drugom mjestu našao se borac koji nije bio blizu pojasa, no završio je godinu s 4-0, sve četiri pobjede prekidom i tri zarađena bonusa (za posljednji je nepravedno zakinut). Naravno, to je Donald Cerrone, koji je ove godine postao velteraš i pokazao kako tamo ima što ponuditi. Tek na trećem mjestu našao se Conor McGregor, prvi simultani UFC prvak dvije divizije. Ipak, poraz od Natea Diaza nije mu mogao osigurati bolji plasman od trećeg mjesta, na kojem se našao prije svega zbog tog jedinstvenog postignuća.

Unutar Top 10 poretka nalaze se poneki UFC prvaci, a našao je tu svoje mjesto i Stephen ‘Wonderboy’ Thompson te privremeni prvak perolake kategorije, Max Holloway. Na osmom mjestu je Cody Gabrbandt, no u njegovoj je slučaju ljestvica možda malo uranjena. Ukoliko u petak savlada Dominicka Cruza, njegovo mjesto na ovakvim ljestvicama bit će puno više.

Pogledajte poredak.

  1. Stipe Miočić
  2. Donald Cerrone
  3. Conor McGregor
  4. Michael Bisping
  5. Amanda Nunes
  6. Max Holloway
  7. Joanna Jedrzejczyk
  8. Cody Garbrandt
  9. Gegard Mousasi
  10. Stephen Thompson

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI