Elias Theodorou i Brad Tavares potvrđeni za borbu na finalu Ultimate Fightera

UFC 18.04.2017 20:10h Autor:

Elias Theodorou

Sve zanimljivija UFC-ova srednja kategorija dobila je još jednu vrlo zanimljivu borbu. Jedan od najtalentiranijih boraca iste, Elias Theodorou, sučeliti će se s Bradom Tavaresom, koji se želi vratiti nazad u Top 10 ranking.

Elias Theodorou (13-1, 5-1 u UFC-u) je 28-godišnji kanadski borac i pobjednik Ultimate Fightera, koji je to sada impresionirao svojim nastupima, a ujedno je i jedan od najaktivnijih boraca na društvenim mrežama, čime je dodatno povećao svoju bazu fanova. Njegove posljednje pobjede dovele su ga na rub Top 15 rankinga, koji će ovim putem sigurno napasti.

Tamo je već ranio bio godinu dana stariji Brad Tavares (14-4, 9-4 u UFC-u), borac koji je 2014. imao niz od pet pobjeda, čime se našao među deset najboljih boraca svijeta do 84 kilograma. Ipak, porazi od Yoela Romera i Natea Marquardta su ga spustili iz rankinga, a nakon što se vratio jednom pobjedom, uslijedio je i poraz od Roberta Whittakera u svibnju 2015. godine. Tada počinju i probleme s ozljedom te se Tavares vraća krajem prošle godine, nakon godinu i pol dana pauze. Upisuje pobjedu nad Caiom Magalhaesom te najavljuje povratak u vrh, no zbog još jedne lakše ozljede će od tada do njegovog idućeg nastupa proći devet mjeseci.

Borba je dogovorena za program finala 25. sezone Ultimate Fightera, koja kreće s emitiranjem unutar nekoliko dana. Ono će se održati 7. srpnja u T-Mobile Areni, službenom domu UFC-a u prijestolnici slobodne borbe, Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI