“El Cucuy” kaže da je spreman za povratak, White mu poručuje – Ne tako brzo!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.04.2019 09:40h Autor:

Tony Ferguson

Bivši prvremeni UFC prvak u lakoj kategoriji Tony Ferugoson se možda malo zaletio kada je preko društvenih mreža ustvrdio da je spreman za povratak u UFC.

“El Cucuya” nema u akciji još od njegove spektakularne pobjede protiv Antonya Pettisa na UFC-u 229 u listopadu prošle godine. Razlog su osobni problemi koji su počeli na površinu izlaziti posljednjih mjeseci. Otkriveno je njegovo zabrinjavajuće ponašanje u obitelji, a supruga je u konačnici zatražila zabranu pristupa. Ferguson je pristao na psihijatrijsko liječenje i od tada nije izlazio u javnost bilo kakvim intervjuima. Jedina komunikacija s medijima i fanovima je bila preko društvenih kanala. Upravo u jednoj takvoj recentnoj poruci na Twitteru je ustvdio kako je prošao sva testiranja i da je spreman uskoro vratiti se u Octagon.

No, predsjednik UFC-a Dana White kaže – “ne tako brzo”! Prije nego što se Ferguson može vratiti borbama, morat će proći interne preglede i u konačnici procjenu UFC-ovih liječnika.

“Ne znam je li Tony spreman za povratak, ne znam je li to u potpunosti istinito. Mi za sada nismo imali priliku procijeniti kakvo je stanje”, izjavio je čelnik elitne promocije.

Upravo je Ferguson trebao biti Hollowayev “partner za ples” na UFC-u 236. Njih dvojica su trebali odlučiti o privremenom prvaku, no na koncu je u meč uletio Dustin Poirier.

“Ovo je bila Fergusonova borba. Ovo je trebao biti meč između njega i Maxa. Ovo je trebala biti njegova borba, ali on ju je odbio. Dali smo jasno do znanja da će se pobjednik ovog meča boriti za pravu titulu, tako da tu nema rasprave. Osim ako se nešto ne dogodi Dustinu Poirieru, ako se ne ozlijedi ili ako se nešto drugo ne dogodi…”, zaključuje White.

Zaključaj je jasan; UFC ne želi ništa riskirati kada su u pitanju ovako delikatni problemi i specifična situacija. I u slučaju da Fergusonovi liječnici kažu da je potpuno spreman za povratak, UFC će donijeti vlastite zaključke prema svojim liječnicima i njihovom mišljenju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI