Ekskluzivno: Rothwell o svojim borbama s Velasquezom, Gonzagom i zastrašujućem Star Wars liku kojeg je izmislio

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.04.2016 13:04h Autor:

Big Ben Rothwell

Ben Rothwell se vratio u Zagreb gdje će 10. travnja u Areni preko poznatog imena, Junior dos Santos, pokušati potvrditi status prvog izazivača kategorije.  Na druženju s novinarima “Big Ben” nam je otkrio zanimljivog lika kojeg je izmislio, a osvrnuo se i na kontroverzni prekid iz svoje prve UFC borbe protiv bivšeg prvaka Caina Velasqueza, kao i na poraz od Gabriela Gonzage nakon kojeg je krenuo u najimpresivniji niz pobjeda u svojoj bogatoj karijeri.

O svom Star Wars liku

“Exodus. Izmislio sam tog lika. Koristi crni ‘lightsaber’ i nevjerojatno je jak sa silom. Izmislio sam lika kao odgovor na pitanje, Zašto će se Kylo Ren vratiti na svijetlo i napustiti mračnu stranu?.’ Napravio sam ga nevjerojatno jakim tako da se Luke, njegova kćer i Kylo moraju udružiti kako bi ga pobijedili. Htio sam nešto u tom stilu. On koristi silu na način koji nismo vidjeli u filmovima. Po meni redatelji i scenaristi nisu istražili sav potencijal sile i način na koji se može koristiti, tako da sam se malo pozabavio s tim. Htio sam stvoriti lika kojeg se i Sith boje. Napisao sam cijelu priču.”

O prekidu protiv Velasqueza

“Ta odluka je bila proglašena najgorim sudačkim prekidom u 2009., ali čak me nije niti briga za to. Sada sam novi borac. Protiv njega sam se borio kao smeće i nisam posjedovao vještine koje danas imam, ali nije me briga. Ako Cain još ostane u sportu i ako bude zdrav vidim se u revanšu s njim jednog dana i onda ću dokazati da sam potpuno drugačiji borac.”

“Puno se stvari događalo i teška kategorija je bila dosta drugačija u to vrijeme. Sviđa mi se kakvo je stanje s divizijom danas. Mislim da smo svi puno izjednačeniji što se vještina tiče i sad počinjemo viđati tko su pravi borci. Po meni titula trenutno znači puno više nego što je tada vrijedila.”

Poraz od Gonzage kao inspiracija

“Iskreno, bio sam u naletu već nakon borbe s Schaubom. Zatim je slijedila borba s Gonzagom i nakon toga sam krenuo u svoj pobjednički niz. Kad sam se borio s Gonzagom puno se stvari događalo u mom životu. Naravno, ne postoji izgovor. Poštujem Gonzagu zbog njegove izvrsne pobjede, ali ja sam bio ‘ok’ s tim što sam prolazio u tom trenutku jer sam se vratio nakon te borbe i odmah pokazao da sam na drugom mjestu. Nakon treće runde s Verom više nikad nisam bio isti.

Prognoza Gonzaga vs. Lewis

“Gonzaga je velika zvijer, jako je vješt i dugo je u ovom poslu. On je borac kojeg sam gledao u UFC-u prije nego što sam došao u organizaciju. Veteran je i volio bih da ponovno nešto napravi. Mislim da još uvijek ima borbe u sebi, ali u posljednje vrijeme je imao neke loše nastupe. No u ovom sportu to možete promijeniti s jednom borbom. Ako se pojavi Gonzaga koji se borio samnom, onda ima velike šanse.

Junior u ovom trenutku…

“Ne gledam na negativne stvari i prošle nastupe. Ja u njemu vidim onog Juniora koji je bio prvak i gazio sve pred sobom. Bolje mu je da se u tom izdanju pojavi u kavezu jer s tim sam se Juniorom došao boriti.”

Unatoč seriji pobjeda još uvijek nije favorit

“Mislim da u ovom trenutku kladioničari uživaju u tome. Mislim da sada to rade zato što žele da pobijedim. Govore,’Učinimo ga underdogom, sviđa mu se to, postane skroz lud.’ Čini se da su me uzeli za riječ kad sam nakon borbe s Overeemom izjavio da ću od sada pa nadalje u svakoj borbi biti underdog jer se želim boriti samo s ljudima koji su rangirani više od mene, što Mitrione nije bio, ali on je još uvijek bio u naletu i veliki talent. Nisam bio favorit protiv njega, Barnetta, Juniora, protiv pobjednika Werdum vs. Miočić. Spreman sam na to, ali se u isto vrijeme pripremam za trenutak kad ću ja biti . To je problem za sebe i nosi puno pritiska, no već sada sam spreman na to. Ljudi mogu favorizirati koga god žele.”

U čemu ima prednost

“Jedna od mojih snaga je to što u borbi ne moram ništa tražiti već znam da će mi moji protivnici nešto dati, bilo da se radi o nokautu ili submissionu. Natjerat ću vas da mi date nešto.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI