Ekskluzivno – Piotr Hallmann: Veličković bi mogao sljedeći iz regije u UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.10.2013 08:16h Autor:

Piotr Hallmann

Piotr Hallmann se na "UFC Fight Night: Teixeira vs. Bader" suočio s Franciscom Trinaldom u Brazilu, gdje je pobijedio polugom u drugoj rundi i s tim dobio bonus za submission večeri. On ima novu borbu u UFC-u već  26. listopada u Engleskoj, gdje će se u oktogonu naći s Iaquintom.

Fightsite.rs je Hallmannu postavio par pitanja vezanih za njegovu posljednju borbu, a pogledajte što je poručio.

Čestitamo ti na tvojoj pobjedi u Brazilu. Reci nam, kakav je osjećaj pobijediti Brazilca na njegovom teritoriju?

"Odličan je osjećaj! Uvijek sam sretan kada se plan ostvari i kada ispunim misiju, naravno, sve to radeći u tako negostoljubivom okruženju čini sve uveliko specijalnijim".

U prvoj rundi se činilo kao da si ozlijeđen uslijed udaraca u tijelo. U kakvom si stanju bio?

"Da ti kažem, bilo je jako loše! Nema ništa gore nego udarac direktno u jetru. Bio sam malo modar ulazeći u tu borbu i kada je taj udarac pogodio metu jednostavno nisam mogao ostati na nogama. Srećom, uspio sam izdržati."

Da li je tvoj plan bio rušiti ga i završiti na polugu ili si to odlučio tijekom borbe?

"Poluga definitivno nije bila planirana, to sam odlučio u naletu kad se ukazala prilika. Plan je bio da natjeramo „Massarandubu“ da radi naporno i potroši mnogo energije u prvom dijelu meča i onda da preuzmem kada se umori. Uvijek se trošio u svojim posljednjim borbama, stoga računali smo da će se to ponovo dogoditi i uslijed svoje superiorne kondicije sam dospio do pobjede."

UFC razmišlja da napravi event u Poljskoj, ako do toga dođe s kim bi se htio boriti svojoj domovini?

"Biti dio UFC-a u Poljskoj bi bilo ostvarenje sna za mene! Bilo bi iskustvo života i ogromna čast! Iskreno se nadam da će im se sve poklopiti i da će doći u moju državu naredne godine. Ne zanimaju me koga će staviti pred mene, da li će to biti Anthony Pettis ili neko iz „TUF“-a, ja mogu garantirati da ću pružiti 110% sebe i još dodatnih 10% ako to bude u Poljskoj"!

Mnogi borci tvrde da su brazilski fanovi izvanredni, što ti misliš o njima?

"Brazilci su definitivno srčani kada je u pitanju MMA i njihovi vlastiti borci. Oni navijaju za svoje borce i naprave odličnu atmosferu u areni! Osobno, ne radi mi nikakvu razliku da li će me izviždati, podržavati ili će mi govoriti kako ću da umrem, što je njihova poznata himna na borbama. Jedino eto, navijači u drugim državama pokazuju malo više poštovanja. U slučaju da stranac pobijedi nekog na njihovom terenu, Brazilci mu neće aplaudirati. To smatram malo grubim".

Ovo ti je bila prva borba u UFC i odmah si osvojio Fight of the Night bonus. Kakav je to osjećaj?

"To je lijep bonus i definitivno će mi lijepo doći taj novac.  Kupio sam neke poklone za svoju majku i djevojku, a ostatak ću staviti u štednju".

Kojeg "balkanskog" borca možeš vidjeti kao sljedeću prinovu u UFC-u?

"Mislim da bi Bojan Veličković mogao! Dijelili smo svlačionicu na WFC-u 17 i postali smo vrlo dobri prijatelji od tada. On definitivno ima šansu da se bori u UFC-u ! On ima ogroman potencijal i izvanrednu radnu etiku"!

Što bi poručio ostalim borcima koji žele u najbolju MMA organizaciju svijeta – UFC?

"Treniraj, treniraj i kada misliš da više ne možeš da treniraš, treniraj još malo! Naporan rad se isplati"!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI