Ekskluzivno! Dan Hardy za Fight Site analizirao veliki revanš McGregora i Diaza: Conor je izbjegavao borbu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.09.2016 13:09h Autor:

Dan Hardy/Photo: Igor Mićić

Najveći i najiščekivaniji meč 2016. zasada je bio drugi susret između Conora McGregora i Natea Diaza. Dvojac je 20. kolovoza na UFC-u 202 ispunio sva očekivanja, ali gusta i neizvjesna borba, u kojoj je McGregor odnio odluku, ostavila je fanove podijeljene. Bivši velter izazivač, UFC-ov komentator i analitičar Dan Hardy, ekskluzivno je za Fight Site analizirao i bodovao McGregor vs. Diaz 2, te otkrio što bi po njemu McGregor, najveća UFC-ova zvijezda danas, trebao napraviti kao idući korak u svojoj karijeri.

“Mislim da je to bila odlična borba, srce mi je ubrzano radilo, bilo je tako uzbudljivo. Bodovao sam meč isto kao i suci, no ja češće od njih dajem 10-8 runde. Mislim da se MMA i boks jako razlikuju, i u MMA-u vrlo lako možete rundu bodovati 10-8.

Prvu rundu sam dao 10-8 McGregoru. Mislim da je u potpunosti dominirao, low kickovi su izgledali odlično, na Diazovom licu je definitivno ostavio trag. Druga runda je bila 10-9 za McGregora. Rano je postigao 2 knockdowna, ali se Diaz vratio, što je po meni pomalo izbalansiralo rundu. McGregor je dobio tu rundu na temelju prve tri minute, ali zbog zadnje dvije znači da nije bila 10-8. Treća je defintivno 10-8 za Diaza, umalo je završio borbu krajem te runde. Kada vam sudac govori da se branite, to je po meni 10-8 runda.

Iduće dvije runde su bile jako bliske, teško ih je bodovati. Mislim da je Diaz vjerojatno dobio petu. McGregoru sam dao prvu, drugu i četvrtu, a Diazu treću i petu, iako je riječ o veoma izjednačenoj borbi. Sviđa mi se Diazov stil, način na koji ide naprijed, agresivan je…i mislim da ne izgleda dobro kada borac bježi. Mislim da to uopće nije dobro, ali nije ni dobro kad se morate podizati s poda. Diaz ga je izbacio iz balansa, naguravao i kontrolirao borbu svojim stavom, po meni je time ostavio snažan dojam. Bila je to fantastična borba.”

Slažete li se s Joeom Roganom da je za McGregora bilo pametno to što je bježao?

“Ne, ne slažem se. Tome služi rad nogu. Ako okrenete leđa i bježite to znači da izbjegavate borbu. A ako izbjegavate borbu onda ne dobivate borbu. Po meni, protivnika možete izbjeći dobrim radom nogu, nema potrebe da okrećete leđa i bježite. Mogao je koristiti ‘footwork’ da izbjegne taj pritisak, ali nije već je odlučio pobjeći. A morate i gledati kako je razmišljao- da je pobjegao i zatim se vratio u gard, to je jedna stvar. Ali on je bježao i gledao koliko je vremena ostalo na satu što po meni znači da je Diaz držao pritisak i efektivno dobivao taj meč. Pobjedu sam dao McGregoru, ali samo zato što borbu moramo bodovati po rundama, no sve u svemu, lako se moglo raditi o neriješenom meču.

Kako bi ste onda bodovali meč prema vlastitim pravilima?

“Vjerojatno bih ga bodovao neriješeno. Mislim da Diaz nije napravio dovoljno da dobije odluku, osobito zato što je McGregor bio tako jak u prve dvije. Knockdownovi su bili veliki, Conor ih je tajmirao jako dobro. Srušio ga je jednom u prvoj rundi i kasnije ga je dvaput jako ozlijedio. U drugoj rundi ga je srušio dva puta i to po meni na taj način ostavio snažan dojam. Nakon prve dvije runde Diaz se stvarno pokušavao vratiti u borbu, ali bježanje…ne volim kada to vidim(smijeh).

Što bi ste voljeli iduće vidjeti za McGregora?

“Sve ovisi o tome može li se vratiti u perolaku kategoriju. Ako se može spustiti u perolaku, a ja mislim da ne može, to nije zdravo za njega. Ali ako se ipak odluči, onda to mora napraviti sada. Mora se spustiti i ponovno se boriti s Aldom. Ako ne, onda mora uprazniti pojas i pustiti tu diviziju da nastavi i utvrdi prvaka. Ako se u nekom trenutku odluči ponovno spustiti, onda može opet uskočiti, ali on je tako odlučan u tome postane prvak u dvije kategorije. Ako mu iduća borba bude protiv Alvareza i ako odmah osvoji taj pojas onda smije zadržati i onaj u perolakoj. Ja ga želim vidjeti u lakoj kategoriji, mislim da je to prava kategorija za njega, ima sve potrebne alate. Mislim da mu je tijelo preveliko nakon ovog skoka u velter, previše se povećao. Treba mu meč s nekim top pet protivnikom iz lake kategorije, ako ne i sa samim prvakom.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI