Edwards savladao Cerronea nakon sjajnih pet rundi, St. Preux se spasio iz ponora i savladao Pedra

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.06.2018 16:35h Autor:

Donald Cerrone i Leon Edwards

Leon Edwards i Donald Cerrone odradili su fenomenalnih pet rundi glavne borbe UFC Fight Nighta u Singapuru. Čistu je pobjedu na kraju upisao Britanac, no publika je 25 minuta mogla uživati u sjajnom okršava. U sunaslovnoj borbi slavio je Ovince St. Preux, koji je upisao pobjedu nakon što je bio jako blizu toga da bude nokautiran, Jessica Eye savladala je Jessicu-Rose Clark, a Li Jingiang bio je bolji od Daichia Abea.

Jako dobro otvaranje ponudili su Donald Cerrone i njegov protivnik, Leon Edwards. Kauboj je krenuo ofenzivno, s planom da ne prepusti inicijativu protivniku, no Edwards jako dobro pogađa, iako je bio poslan na kretanje uz ogradu. Preciznije je to izgleda od onoga što je nudio Cerronea, koji je imao vidni nedostatak i na polju snage, odnosno veličine. Prva runda pripada Edwardsu, koji je do kraja iste uspio spustiti tempo i pogađa dobre pojedinačne udarce. Edwards zadržava taj tempo i kroz drugu rundu, ali pred kraj nje se podiže tempo te obojica pogađaju zanimljive serije kojima rade štetu. Cerroneu je sigurno problema stvarala posjekotina iznad desnog oka, koju je pokušavao ignorirati.

U trećoj rundi napokon se diže Cowboy i počinje raditi prvu pravu štetu Edwardsu, koji mu nije ostajao dužan. Ipak, Cerrone uzima rundu rušenjem u drugoj polovici iste i vraća borbu u neizvjesnost. Malo manja aktivnost Edwardsa u prethodnoj rundi ipak je rezultirala time da je vratio dio snage i četvrta runda ponovno podsjeća na prve dvije. U njoj je bilo najviše akcije, ali ipak Edwards pogađa one udarce koji su ostavljali bolji dojam. S prednosti Edwardsa ušlo se u posljednju rundu, gdje je Cerroneu trebao prekid, a unatoč napadima i dobrim udarcima nije došao do njega. I ovdje je upisao rušenje, no nije uspio proći do leđa, a u zadnjih pola minute je tražio brawl na sve ili ništa kojeg ipak nije dobio. Na kraju su sva tri suca presudila jednako, 3:2 u korist Britanca koji dolazi do najveće pobjede u svojoj karijeri.

U sunaslovnoj borbi eventa, Ovince St. Preux pokazao je koliko mu je malo potrebno za pobjedu te kako ga se nikad ne smije otpisati. Tyson Pedro borbu je otvorio sjajno, odmah je OSP-a uzdrmao higk kickom, a malo nakon toga ga i udarcem šakom poslao na pod. I onda je Australac napravio veliku pogrešku. Umjesto da se odmakne i nastavi raditi na nogama, gdje je pokazao prednost, pokušava odvesti borbu na pod. Već kod prvog rušenja, St. Preux je gotovo završio u gornjoj poziciji, a brzo su ponovno na nogama. Pedro nastavlja, kreće na novo rušenje i tu St. Preux vidi svoju priliku, koristi situaciju, u padu radi tranziciju, završava u bočnoj poziciji te vrlo brzo hvata ruku i pokazuje koliko je snažan. Izvukao je americanu, na licu Pedra vidjela se ogromna bol i vrlo brzo je tapkao. Velika greška australskog borca u prilici da dođe do najveće borbe svoje karijere.

Jessica Eye upisala je izuzetno vrijednu pobjedu, svoju drugu u muha kategoriji, čime može napasti Top 5 poredak iste. S druge strane imala je Jessicu-Rose Clark, a njih dvije pružile su izuzetno aktivnu borbu prepunu sadržaja. Australka je udarala više, no činilo se kako svaki udarac Eye vrijedi kao nekoliko njenih, odnosno snaga je bila potpuno na njenoj strani. Eye je ostavila bolji dojam u prvoj rundi, dok je druga bila potpuno izjednačena i tako se u treću moralo krenuti otvoreno. I prva polovica iste pripala je Rose-Clark, no onda Eye koristi svoje iskustvo, baca protivnicu no pod i kontrolira ju do kraja borbe, što je bilo dovoljno za pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Dvojica su joj dali dvije runde, a po jednom sucu uzela je sve tri.

Glavni program otvorila je sjajna borba između Li Jinglianga i Daichia Abea, koja je ponudila 15 minuta neprestane akcije vrijedne bonusa za borbu večeri. I vjerojatno bi ga i dobili da nismo gledali onaj spektakl u glavnoj borbi. Kinez je sjajno napao od prve minute, a japanski borac je prihvatio takav način borbe. Krenule su razmjene u kojima je Li pogađao bolje i snažnije, no brada Abea pokazala je izdržljivost te je on jako dobro vraćao. Posebno je Abe dobro radio nogama, ali ipak nije napravio štetu kojom bi usporio svog protivnika. U trećoj rundi je i Li uključio noge, čime je neutralizirao Abea i potvrdio svoju pobjedu, no mora mu se priznati izdržljivost, budući da je i Abe pogodio nekoliko udaraca koji nikako nisu šala.

U uvodnim borbama svakako je oduševio veliki ruski talent, Petr Yan, koji je u nešto više od tri minute apsolutno demolirao Teruta Ishiharu te je slavio nokautom. Oduševio je i 20-godišnji Kinez iz Tima Alpha Male, Song Yadong, koji je samo sekundu prije kraja druge runde nokautirao iskusnog brazilskog UFC borca, Felipea Arantesa. Shane Young je također bio sjajan u svojoj pobjedi nokautom protiv Rolanda Dya, a još jedan Kinez s pobjedom je i Song Kenan, koji je drugu UFC borbu završio na isti način, nokautom. Ovog puta se s druge strane njegovog udarca našao Hector Aldana.

Jake Matthews nastavlja impresivnim nastupima u velter kategoriji, u kojoj je sada na 3-0, nakon pobjede gušenjem protiv Shinsha Anzaia. Veliko iznenađenje napravila je Yan Xiaonan pobjedom odlukom protiv Viviane Pereira, a Matt Schnell je u vrlo izjednačenoj borbi došao do pobjede sudačkom odlukom nad najvećim azijskim talentom, Naokiem Inoueom. Ulka Sasaki upisao je četvrtu UFC pobjedu, a svaka od njih bila je RNC gušenjem, ovog puta protiv Jenela Lause, a sve je otvorila borba u kojoj je Ji Yeon Kim podijeljenom odlukom savladala Melindu Fabian.

UFC Fight Night 132 – Rezultati

Leon Edwards def. Donald Cerrone – jednoglasna sudačka odluka
Ovince St. Preux def. Tyson Pedro – SUB (R1, 2:54)
Jessica Eye def. Jessica-Rose Clark – jednoglasna sudačka odluka
Li Jingliang def. Daichi Abe – jednoglasna sudačka odluka

Petr Yan def. Teruto Ishihara – KO (R1 3:28)
Song Yadong def. Felipe Arantes – TKO (R2 4:59)
Shane Young def. Rolando Dy – TKO (R2 4:40)
Song Kenan def. Hector Aldana – TKO (R2 4:45)
Jake Matthews def. Shinsho Anzai – SUB (R1 3:44)
Yan Xiaonan def. Viviane Pereira – jednoglasna sudačka odluka
Matt Schnell def. Naoki Inoue – podijeljena sudačka odluka
Ulka Sasaki def. Jenel Lausa – SUB (R2 4:04)
Ji Yeon Kim def. Melinda Fabian – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI