Edmund Tarverdyan: Holm nije nigdje dominirala, pa ni u stand-upu

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.11.2015 22:57h Autor:

Edmund Tarverdyan

Trener Ronde Rousey napokon je iznio svoje mišljenje o meču njegove borkinje i Holly Holm, a on se podosta razlikuje od nekog sveopćeg viđenja subotnje borbe. Naime, on smatra kako Holly Holm nije pružila više od Ronde, pa čak niti u borbi na nogama.

On je naime izjavio kako je sve išlo po planu, ali da se jednostavno dogodio taj jedan trenutak. Malo čudan stav u trenutku dok veliki broj analitičara upravo njega smatra najvećim krivcem za gubitak pojasa prvaka. Pokušao je objasniti što su se dogovorili prije borbe.

"Plan je bio vršiti pritisak. Znali smo da će Holly ići na održavanje distance. Tako da smo radili na nekim fintiranjima, kojima bi pokušali doći bliže ili dovesti borbu do ruba kaveza. Tako smo i krenuli, ali Holly se jako dobro kretala te je uspijevala ostati smirena tokom cijele borbe", rekao je Edmund, a onda je nastavio o tome koliko je Holm bila bolja:

"Ne bih rekao kako je u udaračkih tehnikama nadmašila Rondu, ali morat ću pogledati borbu u miru. Iako, mi smo znali da ovo neće biti udaračka borba, znali smo da je Ronda dovoljno pametna da može odvesti borbu tamo gdje je najbolja i gdje joj odgovara. Ona je to i napravila, ali Holly je zaustavila pokušaj poluge na ruci i pokušaj rušenja. Odradila je sjajan posao."

S Rondom je naravno razgovarao odmah nakon borbe. Opći je stav kako ona za napredak mora promijeniti trenera, no čini se da on smatra kako je ona i dalje čvrsto vezana uz njega i njegov tim. Njihov odnos je i inače vrlo blizak, pa to ne bi bilo čudno.

"Nakon borbe mi se Ronda ispričala, a ja sam joj rekao kako je i dalje najbolja na svijetu i da prvo odmori, a nakon toga ćemo razgovarati o daljnjim planovima. Činjenica je kako joj je potreban odmor, jer nije lako nositi se sa svime s čime se ona morala u posljednje vrijeme. Nakon što odmori ćemo razgovarati i donijeti odluku što je najbolje za njenu karijeru", zaključio je na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI