Edgar: Suci trebaju borcima pružiti priliku da se vrate u borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.03.2014 21:16h Autor:

Frankie Edgar

Frankie Edgar, bivši UFC-ov prvak u lakoj te jedan od glavnih kandidata za budući naslov u perolakoj kategoriji, jedan je od onih boraca kojima je u dosadašnjoj karijere pomogla činjenica što su suci, kada je bio u teškim situacija, prosuđivali da nije vrijeme da prekinu borbu. Edgar misli da bi suci trebali svakom borbu dati svaku moguću priliku da se vrati u borbu.

U posljednje vrijeme UFC-ovi suci su došli u prvi plan zbog nerijetko prerano prekinutih borbi. Prvi među njima bio je Herb Dean, koji je bio prozvan zbog ranog prekida u borbama Renana Baraoa protiv Uriaha Fabera te Ronde Rousey protiv Sare McMann, a posljednji loš prekid bio je onaj brazilskog suca Werneia Cardoza u borbi Rony Jasona i Stevena Silera. No, postoji jedan borac koji je dokaz da je nekad potrebno pustiti duže i dati borcu priliku za povratak, Frankie Edgar.

U Edgarovoj karijeri posebno se ističu borbe za pojas protiv Graya Maynarda, gdje je u oba slučaja, a posebno u prvoj borbi, bio u jako teškoj situaciji. No, sudac Yves Lavigne u prvoj te Josh Rosenthal u drugoj borbi, nisu prekinuli, a Edgar se vratio te na kraju u prvoj izborio neodlučenu borbu, dok je drugu dobio nokautom.

"Da se mene pita, spreman sam se boriti dok ne obogaljim, neka ne prekidaju. Nije lako sucima, posebno zbog toga što je njihov zadatak zaštititi borce, no ja želim svaku priliku koju mogu dobiti da se vratim u borbu. Ako me trebaju iznijeti, neka me iznesu na mom štitu", rekao je "The Answer".

Edgaru je jasno da je protiv Maynarda imao sreće što su suci imali strpljenja i razumijevanja, pa kaže: "Da su bili neki drugi suci, možda bi prekinuli te dvije borbe, no pokazalo se da su donijeli prave odluke, jer sam se uspio vratiti. Ja sam borac i ne mogu si pomoći, želim pobijediti i da sudac prekine borbu, a da sam svjestan i da mislim da se mogu vratiti, bio bih ljut. Suci trebaju borcima dati svaku moguću priliku za povratak u meč."

Vjerujemo kako većina boraca razmišlja upravo kao i Edgar, no nakon primjera gdje su suci predugo puštali borbu te također bili "razapeti", sigurno nije lako ni njima. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI