Edgar otvoren za borbu s Cruzom u bantamu, smatra da McGregor prvo treba braniti pojas u perolakoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.11.2016 10:33h Autor:

Frankie Edgar

Frankie Edgar je na UFC 205 priredbi prošlog vikenda izborio jednoglasnu sudačku odluku nad Jeremyjem Stephensom i tako se oporavio od poraza koji mu je zadao Jose Aldo na UFC-u 200 u borbi za status privremenog prvaka perolake kategorije.

“The Anwser” je u jednom trenutku primio čisti high kick, ali se u svom stilu oporavio bez problema. Borba s većim borcem i snažnijim borcem nije bila ništa novo za bivšeg prvaka lake kategorije.

“Nije me iznenadio. Znao sam da jako udara i da je krupniji od mene. U borbi je vjerojatno bio barem pet kilograma teži od mene. Znao sam da će bacati bombe i pokušati mi otkinuti glavu. Treneri me uvijek dobro pripreme i večeras nije bilo ništa drugačije”, rekao ja Edgar u razgovoru s novinarima nakon borbe.

Iako je 2010. i 2011. držao naslov u lakoj, Edgar je sitan čak i za perolaku kategoriju te bi bez se problema mogao spustiti u bantam kategoriju. Opcija je to za koju je otvoren, ali još uvijek nema konkretne planove da napravi taj potez.

“Zasad ću ostati u perolakoj kategoriji, mislim, ne znam, vidjet ćemo.”

Ako se ipak spusti, tako će ga čekati bantam prvak Dominick Cruz koji na UFC-u 206 brani naslov protiv neporaženog nokautera Codyja Garbrandta.

“On ima borbu ispred sebe, vidjet ćemo kako će to proći pa možda donesem odluku nakon toga.”

UFC 205 je bio prvi event u New Yorku nakon dugogodišnje pravne bitke da se MMA tamo legalizira. Kompanija se u “Veliku jabuku” vraća 11. veljače priredbom u Brooklynu. Edgar koji je rođen u New Jerseyju planira tamo nastupiti.

“Da, to sam odmah u kavezu rekao Dani (Whiteu), ali bio sam malo nabrijan. Pričekat ću da vidim kako ću se osjećati sutra, ali čini mi se da to ima smisla za mene.”

Edgar nema određenog protivnika na umu, ali rado bi odradio meč s prvakom perolake kategorije Conorom McGregorom koji je u glavnoj borbi večeri UFC-a 205 osvojio i pojas u lakoj kategoriji nokutiravši prvaka Eddieja Alkvareza.

“Mislim da McGregor prvo mora braniti naslov u perolakoj prije nego što napravi išta u perolakoj. Osim ako se ne želi odreći pojasa u lakoj.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI