Edgar: “Ortega je odbijanjem meča na UFC-u 226, možda ostao bez izazivačke pozicije”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2018 11:20h Autor:

Brian Ortega (Instagram)

Brian Ortega više nije najomiljenija osoba u UFC-u nakon što je odbio nastupiti na UFC-u 226 protiv zamjenskog protivnika. Podsjećamo kako je Max Holloway morao odustati od nastupa u Las Vegasu samo nekoliko dana prije ulaska u Octagon, a da je UFC brzinski uspio pronaći zamjenu koju je Ortega odbio.

Da takva odluka njihovog izazivača u perolakoj kategoriji nije najbolje sjela čelnicima elitne promocije, moglo se shvatiti i prema izjavi Dane Whitea koji je odlučio otkriti taj detalj novinarima kako bi Ortegu prikazao kao nekog tko nije dovoljno hrabar ili je prevelik kalkulant za jednog “pravog MMA borca”.

Pitanje je hoće li i nakon te situacije Ortega ostati na svojoj poziciji i dobiti meč protiv Hollowaya kada ovaj bude spreman?

Frankie Edgar, bivši prvak i čovjek koji se nedavno našao u istoj situaciji samo je odlučio “surađivati” sa svojim poslodavcem i tada prihvatiti meč protiv Ortege, smatra da je upitno kako će se stvari razvijati nakon ovoga.

“Svi imaju neke svoje razloge”, izjavio je Edgar za TMZ Sports te je dodao:

“Ja sam prihvatio meč jer sam se želio boriti, želio sam ući u borilište. On je mlad borac, možda smatra da je bilo previše riskantno i nije htio riskirati veliku priliku. Ali nekada kada dobiješ šansu da se možeš boriti za privremeni naslov, moraš to iskoristiti. Jer… tko zna? Sada je Brian naljutio ljude iz UFC-a i možda mu više neće dati priliku.”

Podsjećamo kako se Edgaru prihvaćanje meča protiv Ortege na UFC-u 223 obilo o glavu jer je poražen nokautom u prvoj rundi. A umjesto njega, upravo je Ortega postao izazivač broj jedan i trebao se sada boriti protiv Hollowaya. No, neovisno o tome Edgar sada savjetuje Ortegu da učini istu grešku koju je on učinio i koja ga je koštala izazivačke pozicije.

Dosta neobično…

No, neovisno o svemu, da se Edgara pita, Ortega bi i dalje bio izazivač broj jedan.

“Mislim da i dalje zaslužuje taj meč. On je odradio posao da bi došao do njega. Vidim zašto to sada neće riskirati, ali on mora shvatiti da bi mu se to moglo i obiti o glavu. Kada je u pitanju bilo kakva titula, moraš iskoristiti tu šansu jer će ti je možda  uzeti, a nisi napravio ništa pogrešno”, tumači “The Answer”.

UFC je Ortegu htio upariti s Jeremyjem Stephensom, koji se sam ponudio kao zamjena na UFC-u 226. Meč bi vjerojatno za ulog imao pojas privremenog prvaka u perolako kategoriji, a povratkom Hollowaya stvari bi se i konačno vratile na svoje mjesto jer bi “Blessed” odradio dvoboj protiv pobjednika tog meča.

“Ja neću čekati svoju priliku za naslov ili nešto tako. Ja ću pustiti da mi rame zacijeli i vratit ću se treniranju. Pa ćemo vidjeti. Ako bude neka prilika, siguran sam da ću je iskoristiti. U studenom će se održati event u Madison Square Gardenu, a to je priredba koja ima smisla za mene”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI