Edgar: Drago mi je da imam posebno mjesto u Pennovom srcu

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.07.2014 19:15h Autor:

Frankie Edgar

Još je samo dan ostao do treće borbe Frankie Edgara i BJ Penna. Edgar je pobijedio u prošle dvije borbe, koje su bile uistinu fantastične i nije spreman dozvoliti Pennu da u trećem susretu dođe do onog što mu stvara mrlju na njegovoj velikoj karijeri.

Kao treneri u Ultimate Fighteru, BJ i Franklie bili su izuzetno dobro raspoloženi, a Edgar je bio upitan da li je što saznao novo o svom rivalu. "Ništa novo, uzevši u obzir činjenicu da smo se borili već dva puta. Oduvijek sam bio veliki fan BJ Penna, a nakon toga sam i došao u UFC i nema puno stvari koje ne znam o njemu. Mi smo jako slične osobe, opušteni smo, a volimo se natjecati. Zato, nije bilo nikakvih tenzija između nas dvojice, iako je svaki htio pobjede za njegov tim", rekao je.

BJ Penn će se po prvi put boriti u perolakoj kategoriji, a tamo se spustiti samo zato da bi se mogao još jednom susresti s Edgarom. Naravno da je Frankieu to izuzetno zanimljivo, posebno za jednog borca koji je jednom nastupio s čak 89 kilograma. Edgar se našalio: "Moram priznati da se osjećam posebno. Imam mjesto u BJ-ovom srcu i on želi još jednu priliku da mi uzvrati za te borbe. To je jednostavno njegova priroda, a ja sam takav i u potpunosti ga razumijem. Sigurno će se jako potruditi da ne izgubi i po treći put."

Pennu bi ovo, čak i slučaju pobjede, mogla biti posljednja borba u karijeri. To bi značilo da će biti izuzetno motiviran, no Edgar ima zanimljivo mišljenje o tom aspektu: "Ne možete čitati o motiviranom Edgaru, jer ja sam motiviran svaki dan. Danas mi je motivacija jednaka kao prvi put kad sam nastupio u UFC-u. Ne trebate govoriti jesam li motiviran, jednostavno sam motiviran u svakom trenutku. Ne vjerujem u priče o posebnoj motivaciji za neku borbu. To je način na koji moraš živjeti svoj život ako želiš biti uspješan sportaš, tvoj život mora biti motivacija."

Jednom je bio prvak, borio se za pojas protiv Jose Aldoa i došao najbliže pobjedi od svih boraca koji su se borili protiv njega u UFC-u. Bio je upitan razmišlja li o onome što slijedi nakon sutrašnje borbe. "Nemam nikoga na svom radaru. Jedino što želiš je opet biti prvak. Jednom sam osjetio pojas i želim ponovno doći do njega. Kojim će to biti putem te preko kojih boraca mi nije bitno. No, idemo prvo srediti Penna, pa ćemo onda razmišljati o tome", iznio je svoj plan bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI