Edgar: Dobit ćete prvaka u dvije kategorije, ali to neće biti McGregor

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.04.2016 18:12h Autor:

Nate Diaz i Frankie Edgar/Instagram

Frankie Edgar jedna je od glavnih zvijezda UFC 200 koji je zakazan za početak srpnja, a na kojem će se boriti s Joseom Aldom za privremeni naslov perolake kategorije. Pobjednik će izazvati Conora McGregora, čim Irac završi lutanje po višim kategorijama.

McGregor je, nakon rušenja prvaka Alda, izazvao prvaka lake kategorije Rafaela Dos Anjosa koji je otpao zbog ozljede, a zatim je u velteru Conor poražen od Nate Diaza. Pale su tako u vodu njegove najave da će postati prvak u više kategorija. No, Frankie Edgar najavljuje da će on to uspjeti napraviti. Iza sebe već ima titulu u lakoj kategoriji koju mu je oduzeo Benson Henderson.

Edgar ima pet pobjeda u nizu, među kojima i one protiv Chada Mendesa, Urijaha Fabera i BJ Penna, a posljednji poraz upisao je upravo od Alda 2013. godine u borbi za titulu perolake. Ako pobijedi Alda, Edgar će postati tek treći borac u povijesti UFC-a s titulama u dvije kategorije, iako će službeno biti zapisano kao privremeni prvak, a novinari ga već pitaju o mogućnosti da osvoji i treći pojas.

“Ne želim prenagliti, čini se da u koju god kategoriju dođem, ljudi mi kažu da odem jednu niže. Želim prvo osigurati titulu u ovoj kategoriji, a onda ćemo vidjeti što dalje. Teško je razmišljati o trećem naslovu”, rekao je Edgar.

“Privremena titula nije isto što i prava, ja želim pravu. Ako se Conor ikada vrati u perolaku kategoriju, ja ću biti spreman. Bit će drugačije ovaj put, a ja ću kući otići s pojasom. To je pojas prvog izazivača, tako bi se trebao zvati. Ali imam osjećaj da se Conor možda nikada neće vratiti. U tom slučaju, taj pojas će biti pravi pojas. Dugo sam pokušavao biti prvak u dvije kategorije, otkako sam se prvi put borio s Aldom. Na UFC 200 dobit ćete prvaka u dvije kategorije, a njegovo ime neće biti Conor McGregor”, dodao je Edgar.

U prvoj borbi prije tri godine Aldo je pobijedio Edgara jednoglasnom odlukom sudaca za pojas prvaka perolake kategorije. Edgar je dugo radio za veliki povratak i konačno dobio priliku za osvetu i novi pokušaj u borbi za titulu.

“Pokušavao sam više završavati protivnike. To nije lako protiv boraca ovakvog kalibra. Ali završio sam posljednje tri borbe, želim izaći i zaustaviti Alda, ne dopustiti da ovaj put odlučuju suci”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI