Eddie Alvarez: Za ovakve pobjede treba nekad proći kroz teške stvari

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.06.2015 01:00h Autor:

Eddie Alvarez i Gilbert Melendez

Eddie Alvarez se za pobjedu protiv Gilberta Melendeza morao dvije runde boriti s jednim okom potpuno zatvorenim. No, na kraju mu se srčanost i požrtvovnost isplatila, nakon što je došao do pobjede sudačkom odlukom.

Oba borca su od prve sekunde krenula agresivno, kao što su i najavljivali tjednima prije meča, a u takvoj otvorenoj borbi se ipak bolje snašao Melendez. Štoviše, došlo je do ozlijede Alvareza, koja je promijenila tijek meča, no zanimljivo, promijenila ga je upravo na njegovu stranu.

"Volio bih da sam napravio više nego što jesam, no već krajem prve runde mi je zatvorio oko i nisam mogao dati sve od sebe. Nisam prvobitno primijetio da nije sve u redu, jer mi se oko zatvorio zbog otekline mog nosa. No, moram sam nastaviti, to je posao nas boraca i nekad se za pobjedu moramo izboriti i kroz ovako teške stvari kao što je bilo u ovom slučaju", rekao je borac, koji je pokazao uistinu veliko srce i želju za pobjedom.

Zapravo, presudila su rušenja, posebno u drugoj runda, koja je bila ona odlučujuća. Prvu rundu su sva tri suca presudila u korist Melendeza, treću je potpuno naklonost dobio Alvarez, a što se tiče druge, dva suca su bila za bivšeg Bellatorovog prvaka te su mu time dodijelili pobjedu. I Alvarez je svjestan koliko je zapravo grappling ovdje bio bitan:

"Kad sam ga srušio krajem prve runde, osjetio sam da nije toliko dobar na podu te da bih to mogao koristiti. Kasnije sam se morao potpuno fokusirati na to, budući da se nije bilo lako otvoreno boriti samo s jednim otvorenim okom. Sigurno je to presudilo oko izbora pobjednika ove izuzetno neizvjesne borbe."

Ipak, imao je samo riječi hvale za svog protivnika, koji je ponovno pružio odličnu borbu i nikoga nije razočarao. Štoviše, nakon prve runde sve je vodilo k tome da bi morao mirno privesti borbu kraju. Ipak, ovog puta je naletio na tvrd orah.

"On je odradio sjajnu, slomio mi nos, zatvorio oko. Sve je to dokaz da je sjajan borac i da se uistinu nije bilo lako boriti protiv njega. Sve to ovu pobjedu čini još vrjednijom", pohvalio je Melendeza još na kraju Alvarez, kojem je ova pobjeda bila vrlo bitna, jer je u svom prvom UFC nastupu upisao poraz od Donalda Cerronea. S 1:1 na kontu je sigurno lakše nastaviti karijeru u najjačoj organizaciji svijeta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI