Eddie Alvarez o svom idućem protivniku: Justin Gaethje je sjajan tip i bori se kao demon

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2017 22:09h Autor:

Eddie Alvarez i Justin Gaethje

Jedna od najuzbudljivjih borbi koja nam slijedi na UFC-ovom kalendaru do kraja godine je ona koju bi trebali odraditi Eddie Alvarez i Justin Gaethje. Njih dvojica bili su treneri unutar trenutne Ultimate Fighter sezone te iako tamo nije bilo nikakvih napetosti između njih dvojice, bivši prvak očekuje sjajnu borbu.

Ukoliko pratite sezonu koja se trenutno emitira, mogli se vidjeti Alvareza i Gaethjea u gotovo prijateljskim razgovorima tijekom vaganja borkinja ili odabira idućih borbi. Posljednji tako prisni suprotstavljeni treneri bili su BJ Penn i Frankie Edgar u 19. sezoni showa, a Alvarezu je izuzetno drago što je njihov odnos bio upravo takav, iako su od početka znali kako će sve završiti njihovom međusobnom borbom.

“On je cijelo vrijeme bio odličan i cool. Volio bih da mogu reći kako je bilo nekih netrpeljivosti te kako sam ga udario ili odgurnuo od sebe, no nije bilo nikakve drame po tom pitanju. On je zapravo jedan nevjerojatno dobar tip, sjajan je, a bori se kao demon. Između nas je sve bilo odlično.”

Svatko tko je Gaethjea gledao zna što Alvarez želi reći s ovim opisom načina na koji se njegov protivnik bori. Protiv takvog tipa borca možete pokušati taktizirati ili se prepustiti od početka takvom načinu borbe. Fanovi se nadaju da će u slučaju Eddiea vidjeti njegovo izdanje iz vremena kad je bio Bellatorov prvak i kad je prezentirao sličan stil borbe, a ono što je Eddie rekao u najavi borbe bi ih trebalo razveseliti. Upravo je rekao kako mora biti spreman na to i ući u borbu s takvim modom u svojoj glavi.

“Morati će nešto slično tome izaći iz mene, ne smijem dozvoliti primanje par udarace prije nego krenem. Odraditi ću jednu cijelu rundu u svlačionici i izaći ću vruć i onda ćemo krenuti u to čim se vrata zatvore. A postoji nešto na čemu najviše radim u pripremi ove borbe. To nije jiu-jitsu, nije boks, nije grappling, nije stand up. To je situaciju u kojoj me apsolutno boli briga za takve stvari. To želim, ući u ovu borbu opušten i odraditi ju kako najbolje znam.”

Njihova borba dogovorena je za UFC 218, koji se održava 3. prosinca u Detroitu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI