Eddie Alvarez: Čestitam Poirieru, sada smo 1:1!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.08.2018 01:34h Autor:

Eddie Alvarez i Dustin Poirier

Eddie Alvarez javio se nakon poraza koji je doživio od Dustina Poiriera. Nije tražio nikakve izlike i svom je protivniku čestitao, no dodao je kako smatra da su sada 1:1 u pobjedama.

Alvarez je svjestan kako ga je zapravo glupa greška koštala, odnosno da je ona razlog zašto je ostao bez pozicije, vrlo brzo nakon čega je bio nokautiran. Nije smatrao da je sudac Marc Goddard pogriješio, ali preko nečega ipak nije prešao. U pitanju je ishod prve borbe protiv Poiriera, odnosno odluka iz te borbe s kojom se i dalje ne slaže.

“Nema nekih međuprostora u ovom sportu. Jedan će pobijediti, drugi će izgubiti i to je razlog zašto ovo volim. Kontroverzne odluke, suđenje, fanovi, sve to daje dodatnu dramatiku onome što se događa, no na kraju će uvijek jedan biti gore, a drugi će pasti. Čestitam Dustinu i njegovom timu, ostao je miran u najtežim trenucima i pod velikim pritiskom i to mu je donijelo pobjedu. Sada smo 1:1”, napisao je Eddie na Instagramu, nakon čega se detaljnije dotakao onoga što se dogodilo u borbi, odnosno onoga što ju je presudilo. Posebno se dotakao svog trenera Marka Henrya, koji je bio osoba koja je govorila da udara laktovima.

“Nemam nikakvu namjeru biti žestok prema Marcu Goddardu. Mi imamo jednak posao, obojica moramo donositi odluke u sekundi, a on mora misliti na moje zdravlje i zdravlje mog protivnika. Što je tu je. Što se tiče mog trenera Marka Henry i njegovog savjeta da udarim laktom, mogu reći da je nemoguće iz te pozicije lakat udariti drugačije. Imali smo nesporazum, a to su stvari koje se u ratu jednostavno događaju. Ne zaboravimo kako su Mark i Ricardo Almeida zaslužni za moju UFC titulu, kao i za pobjede nad velikim borcima. Mark je najveći radnik u našem timu, detaljan do maksimuma i sve nas gura do naših limita i do toga da razumijemo kakva je prilika ispred nas. On je moj trener, moj prijatelj i moj mentor puno dulje nego što većina vas zna za mene.”

Još je na kraju dodao nešto o tome što donosi ovaj poraz i o onome što bi mu trebalo uslijediti.

“U porazu je nemoguće biti zadovoljan. Ne gubim baš često, ali svaki puta sam nakon poraza uspio napredovati kao borac. Neke promjene će se napraviti, a nakon ovoga će svakako iduća pobjeda donijeti više zadovoljstva. Zahvaljujem se trenerima, prijateljima i svima koji me podržavaju na ovom putu. Posebno mojoj obitelji koja sa mnom prolazi kroz svaku pobjedu i poraz. Zahvalni smo što se možemo baviti ovime i što nam UFC daje priliku da zabavimo publiku, jer to je ono zbog čega sam doveden. Niste li se zabavili ovom borbom?”

Alvarez je nakon ove borbe na profesionalnom skor 29:6, dok je kao UFC borac ostvario četiri pobjede i tri poraza, uz spomenutu poništenu prvu borbu protiv Poiriera.

There are no grey areas in Fighting , one man will lose and the other will win , this is why I love this game . Controversial calls , judging , and fan support can always add to the drama but in the end 1 will stand and 1 will fall . Hats off to Dustin and his team he stayed calm under pressure and fought beautifully this makes us 1-1 . In no way will I judge Godard harshly , We have the same Job ! he has to make decisions in split seconds just like I do , and he makes them with my health and my opponents in mind . What’s done is done . As for Mark Henry calling for an elbow in the heat of the moment . An angled elbow is an incredible shot from the position I was in , it’s actually the only shot you can throw . We simply had a miscommunication, it happens in war more often than not , this was a case of “friendly fire” and we ended up on the losing end of this battle . But let’s remember Ricardo and Mark are also responsible for my UFC world title , and wins over some of the greatest fighters in the UFC , He’s the hardest worker on our team , obsessive, detailed , and pushes us all to understand the opportunity we have in front of is on a world stage . He’s my coach , friend , and Been a mentor of mine for longer than most of you know . Losing is never satisfying , I don’t lose often but when I do I grow the most as a person/fighter . Adjustments will be made , if anything this loss will add to the joy of my next Victory ! I want to thank my team , coaches , my family , and everyone who supports me in this journey . My family especially, the sacrifice falls on the back of my wife and our children . We experience great Joy in our victories and incredible Pain in our losses but our only other option is to avoid the experience and feel nothing at all . We are grateful to be able to fight every time the walk is made to the octagon , and anxiously awaiting the the opportunity to make that walk again . Thank you @ufc . I was brought here , not to win , but to entertain…. Are you not entertained ???? T.H.N.Q

A post shared by Eddie Alvarez (@ealvarezfight) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI