Ebersole: Imam puno posla ispred sebe, tek sam krenuo u novi niz

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.10.2014 19:08h Autor:

Brian Ebersole

Najiskusniji UFC-ov borac Brian Ebersole govori o emocijama nakon što je savladao Johna Howarda te teškoj situaciji u kojoj je bio nakon dva poraza u nizu.

Sa 69 odrađenih profesionalnih borbi, Brian Ebersole je najiskusniji UFC-ov borac na trenutnom rosteru (četiri borbe više nego Yves Edwards). No, u najbolju svjetsku organizaciju došao je tek 2011. godine, nakon 62 borbe, a organizacije u kojima je do tad nastupao teško je nabrojati. Nakon startne četiri pobjede, dva poraza u nizu su teško djelovala na njega.

"Bio sam pohlepan. Prihvatio sam borbu protiv Jamesa Heada, iako sam tek mjesec prije odradio meč s Waldburgerom, iz kojeg sam izašao s ozljedom. Mislim sam kako tog momka mogu lako srušiti i završiti prekidom. Još uvijek mislim da sam mogao i trebao, no te večeri sam bio loš. Ta me borba poprilično usporila u mom usponu", rekao je Ebersole, koji je tu borbu izgubio podijeljenom odlukom.

Idući put je nastupio tek nakon 16 mjeseci te je ponovno poražen odlukom. "Moja iduća borba je bila nakon više od godinu dana i borio sam se protiv Ricka Storya. Da sam dobio tu borbu, mogao sam se odmah vratiti na pravi put, no nisam uspio i to me dodatno usporilo. Sad sam napokon pobijedio i to još jednom sjajnog veterana kao što je John Howard i mislim kako sam opet tu gdje sam i trebao biti", zadovoljan je.

O idućem protivniku te budućnosti kaže: "Ne znam s kim bih se mogao boriti. Imam teških sedam borbi iza sebe, no možda se budem borio protiv nekog dečka s Ultimate Fightera. Isto tako, moguće je i da se borim protiv nekoga tko je tek ispao iz Top 10. Naravno, borba za naslov je uvijek želja, no ja sam realan. Tek sam počeo svoj pobjednički niz. Prošli put mi je trebalo godinu i pol dana da dođem do četiri pobjede, a sad bi mi vjerujem isto toliko trebalo da me UFC ozbiljnije pogleda. Naravno, uvijek ja mogu brbljati i tražiti borbu za naslov, no isto tako mi se oni mogu smijati u lice. Puno je rada ispred mene prije nego mogu uopće otvoriti usta."

Ebersole u svojih 69 profesionalnih borbi nikad nije nokautiran, ima 51 pobjedu, 14 puta je slavio nokautom, a 21 put prisiljavanjem na predaju. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI