Dvije sjajne borbe ugovorene za Fight Night u Sao Paolu

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.07.2018 13:33h Autor:

Magny vs. Oliveira

Polako se puni program Fight Nighta planiranog za početak jeseni u Brazilu. Danas su pridodane još dvije vrlo zanimljive borbe, po jedna u velter i srednjoj kategoriji.

U velteru će se sastati dva ranigrana borca koji su Carlosu Conditu nanijeli posljednja dva poraza. To su Neil Magny (21-6, 14-5 UFC) i “Brazilski kauboj” Alex Oliveira (19-4-1, 8-3-1 UFC). Magny se nalazi na osmom mjestu ljestvice do 77 kilograma te je trenutno u nizu od dvije pobjede, budući da je u svibnju savladao Craiga Whitea na eventu u Liverpoolu. Brazilac je prije pobjeda nad Conditom poražen od Yancia Medeirosa u jednoj od najboljih borbi 2017. godine, čime je prekinut njegov niz od četiri pobjede. Magny će ovdje tražiti učvršćenje svoje pozicije u Top 10, nakon čega bi trebao dobiti borbu za napredak, dok će Oliveira tražiti preuzimanje Magnyeve pozicije ili barem približavanje Top 10.

Borba ugovorena u srednjoj kategoriji je ona između bivšeg UFC izazivača i bivšeg Bellator prvaka. No, obojica su trenutno daleko od svojih najboljih dana i pobjeda im ovdje dolazi kao imperativ. U pitanju su Thales Leites (27-9, 12-8 UFC) i Hector Lombard (34-9-1, 3-7 UFC). Leites je trenutno unutar niza od dva poraza, a u posljednjih je sedam borbi slavio tek dva puta. Tako je ostao bez svog svojevremeno sigurno mjesta u Top 15 rankingu. Lombard je u još goroj situaciji, odnosno čudi što je uopće donio ovu priliku, budući da se nalazi unutar niza od pet poraza, ali još gore od toga izgledaju njegovi nastupi. Ovaj nekada eksplozivni i snažni borac više nema niti brzine niti energije kojom je oduševljavao i ovo će u slučaju poraza biti sigurno njegova oproštajna UFC borba, no niti pobjeda ne mora značiti ostanak, ukoliko ne popravi svoju borilačku prezentaciju.

UFC Fight Night 137 održava se 22. rujna u Sao Paolu, a glavnu borbu još uvijek nema. Ipak, za sada program izgleda vrlo dobro i nema sumnje kako će UFC posložiti do kraja nešto još zanimljivije i kvalitetnije. Uostalom, za publiku u Sao Paolu nikad nisu štedjeli na dobrim imenima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI