Dvije popularne borkinje prešle iz slamke u muhu i dogovorile međusobnu borbu

UFC 23.08.2017 19:03h Autor:

Joanne Calderwood/ Foto: Igor Mićić

UFC je ugovorio međusobnu borbu dvije najpoznatije borkinje iz svojih država, koje ovih putem prelaze iz slamka u muha kategoriju. Na Fight Nightu u Australiji boriti će se Joanne Calderwood i Bec Rawlings.

Za Calderwood je ovo bila očekivana odluka, budući da je imala problema sa zadovoljavanjem težine za slamka kategoriju, a osim toga je već i odradila prvu UFC borbu u muha kategoriji, koja se tada još vodila kao međukategorija. Uostalom, izuzetno popularna borkinja iz Škotske je do UFC-a došla nastupima upravo u toj diviziji, gdje je po europskim kavezima ostvarila skor 8-0, uz četiri pobjede nokautom. Kao članica UFC-a je upisala tri pobjede i tri poraza, od čega su dva poraza u trenutnom nizu. Posljednji nastup imala je na Fight Nightu pred domaćom publikom u Glasgowu, no sudačkom je odlukom bolja od nje bila Cynthia Calvillo.

Bec Rawlings je u UFC pristigla također kao poznato ime na ženskoj MMA sceni, a Australka se osim po svojim borbama ističe i svojim zanimljivim izgledom te objava na društvenim mrežama. Ipak, u UFC-u do sada nije bila previše uspješna, ostvarivši dvije pobjede i tri poraza, nakon čega je njen profesionalni skor 7-6. Ono što joj je zajedničko s budućom protivnicom je da također ima dva poraza u nizu te da je također pala vagu za svoj posljednji nastup.

Event na kojem nastupaju se održava 19. studenog u Sidneyu, a predvode ga Mark Hunt i Marcin Tybura. Budući da 26. Ultimate Fighter, kojim se službeno uvodi ženska muha kategorija, završava dva tjedna kasnije, ovo će biti borba u kategoriji koja još neće službeno uvedena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI