Dvije fantastične borbe potvrđene za UFC 238!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2019 22:05h Autor:

Pedro Munhoz i Petr Yan

UFC je odlučio međusobno upariti četiri borca iz Top 10 poretka perolake kategorije. Pedro Munhoz i Aljamain Sterling borit će se za poziciju idućeg izazivača, dok će prije njih snage odmjeriti Petr Yan i Jimmie Rivera u napadu na Top 5 poziciju.

Situacija u kojoj se našla UFC-ova bantam kategorija, nakon doping pada TJ Dillashawa, dovela je do toga da se nekoliko boraca moglo nadati napadu na titulu prvaka. Na kraju su za to odabrani Marlon Moraes i Henry Cejudo, dok su odmah iza njih ostali Aljamain Sterling i Pedro Munhoz. Iz tog razloga ne treba čuditi što su njih dvojica upareni i to na priredbu koju će predvoditi upravo Moraes i Cejudo.

Munhoz (18-3, 8-3 UFC) u borbu ulazi nakon sjajne nokaut pobjede protiv Codya Garbrandta. Bila mu je to treća pobjeda u nizu te je odmah nakon nje počeo lobirati prema borbi za titulu. Nju na kraju nije dobio, no neće se boriti niti protiv Petra Yana koji ga je prozivao. Protivnik mu je Aljamain Sterling (17-3, 9-3 UFC), koji je također unutar niza od tri pobjede. Posljednja mu datira na veljaču, kad je bio bolji od Jimmiea Rivere. Može se pretpostaviti kako će pobjednik ove borbe biti idući za pobjednika glavne borbe priredbe, odnosno da mu slijedi borba za titulu. S četiri pobjede u nizu, u ovakvoj konkurenciji kategorije, to se svakako zaslužuje.

Gore spomenuti Petr Yan (12-1, 4-0 UFC) u samo osam mjeseci UFC karijere uspio je ostvariti četiri nastupa te jednako toliko pobjeda. To ga je dovelo do devetog mjesta službene ljestvice bantam kategorije i situacije gdje može optimistično gledati prema vrhu. To će mu biti još lakše ukoliko dođe do pobjede u ovoj borbi, gdje ga čeka Jimmie Rivera (22-3, 6-2 UFC). Za razliku od gore spomenutog trojca s pobjedničkim nizovima, Rivera je slavio u samo jednom od posljednja tri nastupa. Tako je s pozicije potencijalnog prvog izazivača pao na tek sedmo mjesto kategorije. Osim toga, prije novog napada prema višim pozicijama, ovu trenutnu će morati braniti protiv opakog nadolazećeg Rusa. Inače je borac čije borbe rijetko kada završavaju prekidom. Čak 18 od njegovih 25 borbi došlo je do sudačke odluke.

Ovaj event se održava 8, lipnja u Chicagu. Osim gore spomenute glavne borbe, na programu se nalazi još jedna borba za titulu. U pitanju je titula ženske muha kategorije koju brani Valentina Shevchenko, a napada ju Jessica Eye.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI