Dva ženska “title eliminatora” ugovorena za veliki UFC event u lipnju

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.03.2019 21:16h Autor:

Amanda Nunes i Nina Ansaroff

UFC priprema zanimljive borbe za UFC 238 priredbu, posebno fanovima ženskih kategorija. Nakon što je za tu priredbu potvrđena borba za titulu ženske muha kategorije, tamo će se naći i borbe koje bi vjerojatno trebale donijeti iduće izazivačice spomenute kategorije te slamka kategorije.

U slamka kategoriji otvara se prilika za dvije borkinje koje su svojim rezultatima možda već sad zaslužile svoju priliku za napad na titulu. No, kako trenutna izazivačica postoji i kako je borba za titulu ugovorena, čekanje za bilo koju od njih bilo bi predugo. UFC je tako odlučio upariti spomenute dvije djevojke, a to su Tatiana Suarez i Nina Ansaroff.

Tatiana Suarez (7-0, 4-0 UFC) s razlogom je dobila nadimak ženski Khabib (ženski Usman također). Ova djevojka prvobitno je impresionirala u Ultimate Fighteru kojeg je osvojila, a nakon toga i kao UFC borkinja. Upisala je četiri pobjede bez da je u jednoj od njih bila ugrožena, putem eliminiravši i bivšu prvakinju Carlu Esparzu. Osim toga, ova dvostruka brončana sa svjetskih hrvačkih prvenstava ima i impresivnu životnu priču. Nina Ansaroff (10-5, 4-2 UFC) ima malo drugačiju priču. Ona je u svoje prve dvije UFC borbe doživjela poraze. Ipak, zaručnica dvostruke prvakinje Amande Nunes se nije predavala te je nanizala četiri pobjede u svakoj pokazavši sve veći napredak. Iz posljednjeg nastupa nosi pobjedu nad Claudiom Gadelhom, što joj je svakako najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

Izazivačicu muha kategorije trebala bi dati borba između Joanne Calderwood (13-3, 5-3 UFC) i Katlyn Chookagian (11-2, 4-2 UFC). U pitanju su borkinje koje su prije uspostave muha kategorije nastupale u čak dvije kategorije razlike. Calderwood je pristigla kao borkinja slamka kategorije, no u toj diviziji nije se najbolje snašla. Skidanje kilograma previše joj je štetilo te je sa zadovoljstvom dočekala uvođenje njene prirodne divizije. U njoj je čak odradila prvu borbu te kategorije uopće u UFC-u, prije nego je ista bila uvedena te je savladala Valerie Letourneau. Nakon toga se bezuspješno vratila u slamku, no službenim uvođenjem muhe stalno prelazi u tu kategoriju i upisuje dvije pobjede. U svojoj Škotskoj je prava superzvijezda te će sigurno imati veliku podršku u borbi karijere. Chookagian je nastupala u bantamu, no također je prave rezultate postigla u muhi. Startala je s dvije pobjede, da bi onda doživjela poraz od iduće izazivačice Jessice Eye. Bila je to vrlo neizvjesna borba te je poraz nije udaljio od titule i već bi pobjedom u ovoj borbi mogla dobiti svoju priliku.

UFC 238 održava se u Chicagu 8. lipnja, a za isti je do sada potvrđena borba Valentine Shevchenko i Jessice Eye. Njih dvije obračunati će se za titulu ženske muha kategorije, no pretpostavlja se da će program dobiti još jednu borbu za titulu, koja će preuzeti status glavne borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI