Dva UFC-ova teškaša spuštaju kategoriju i bore se međusobno

UFC 26.06.2018 10:20h Autor:

Mark Godbeer i Luis Henrique

UFC-ova teška kategorija odjednom je postala slabija za još dva borca, nakon što su se Mark Godbeer i Luis Henrique odlučili spustiti diviziju niže, a odmah je ugovora i njihova međusobna borba na Fight Nightu u Brazilu.

Ovo vjerojatno ne bi bila vijest vrijedna previše spominjanja da nije u pitanju već iovako slaba i talentom te novim imenima siromašna teška kategorija najveće svjetske MMA promocije. Promocija u posljednje vrijeme pokušava dovoditi sve veći broj teškaša te se nakon duljeg vremena na rosteru nalazi oko 40-ak imena kraljevske divizije, no problem je s kvalitetom. Tako baš i nije dobra situacija kada dvojica ipak dokazanih boraca napuštaju diviziju.

Mark Godbeer (13-4, 2-2 UFC) i Luis Henrique (10-4, 2-3 UFC) nisu se prezentirali kao teškaši koji bi mogli do značajnijih rezultata, ali su se predstavili kao zanimljiva imena koja su nudila dobre borbe. Ipak, od sada ćemo ih gledati u poluteškoj kategoriji i to odmah u međusobnoj borbi, koja će se održati 22. rujna na Fight Nightu u Sao Paolu. Da ne bude sve tako crno, riječ je također o kategoriji koja je u sličnim, ako ne i gorim problemima od teške, no možda bi bolje bilo puniti ju nekim novim imenima.

Biti će zanimljivo vidjeti kao će ova dva borca izgledati u novoj diviziji, budući da su obojica spadali među krupnije teškaše, odnosno na vaganjima su imali između 110 i 115 kilograma. Ukoliko u tome uspiju, mogli bismo imati jedne od najkrupnijih UFC poluteškaša, a kao takvi bi u novoj diviziji mogli imati podosta prednosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI