Dustin Poirier odlazi u laku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.12.2014 08:00h Autor:

Dustin Poirier

Top 10 borac UFC-ove perolake kategorije, Dustin Poirier, odlučio je potraži sreću i bolje rezultate u jednoj kategoriji više, odnosno u lakoj kategoriji. Smatra kako je prevelik za perolaku te da će ovdje imati lakše pripreme za borbe.

Dustin Poirier (16-4, 8-4 u UFC-u) više neće nastupati u perolakoj kategoriji, unutar koje je odradio sve dosadašnje UFC borbe u kojima je nastupio. Organizaciji je pristupio početkom 2011. godine, nakon pripajanja WEC-a, u kojem je do tad nastupao, kao borac lake kategorije.

U svojoj posljednjoj borbi je poražen od Conora McGregora, a perolaku kategoriju napušta kao šestoplasirani borac te divizije. Na povratak borbama do 70 kilograma težine se odlučio zbog više razloga, no ovo je ono što je službeno sam izjavio:

"Prevelik sam. Rezanje kilograma je učinilo da zamrzim proces koji bi me trebao pripremiti za borbu. Fokusirao sam se na to kako zadovoljiti kilažu, umjesto na to kako savladati protivnika. Ne sviđa mi se što ću ispasti iz rankinga, no to se mora učiniti. Trenutno sam na 81 kilogram i osjećam se fantastično. Uzbuđen sam što ću se moći predstaviti na težini koja mi je puno prirodnija."

25-godišnji Poirier dugo je smatran možda i najtalentiranijim borcem unutar UFC-a, a njegova borba protiv Chan Sung Junga vjerojatno je najbolja i najuzbudljivija borba u povijesti UFC-ove perolake kategorije. Inače trenira u American Top Teamu na Floridi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI