Dustin Poirier: Od vaganja do borbe protiv Hollowaya sam vratio deset kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2019 22:12h Autor:

Holloway vs. Poirier

Privremeni prvak lake kategorije UFC-a, Dustin Poirier, otkrio je koliko je težio u svojoj posljednjoj borbi. Rekao je kako je od vaganja do okršaja s Maxom Hollowayem uspio vratiti deset kilograma te da je u borbi imao čak 80.

Dustin Poirier na Twitteru je zatražio fanove da mu postave pitanja na koja će pokušati odgovoriti. Ono koje je svima posebno upalo u oko došlo je od pratitelja koja ga je pitao koliko teži na dan borbe. Odgovor će mnoge iznenaditi.

“Prošlu borbu imao sam 79.8 kilograma”, odgovorio je Poirier.

Znajući da se Poirier borio u kategoriji do 70 kilograma i da je zadovoljio težinu, jasno je kako je do borbe vratio deset kilograma. Ako se poigramo postocima tjelesne mase, to bi značilo da je Dustin vratio 14.2 posto. Prema predloženim pravilima kalifornijske atletske komisije, to bi značilo preporuku prelaska u višu kategoriju. Ipak, ostale komisije još uvijek nisu prihvatile taj prijedlog.

Dustin je u borbi bio znatno snažniji od Maxa Hollowaya, a sad je jasno i zašto. Holloway je došao iz perolake kategorije i nije se navikao na skidanje kilograma na 70. Dustin je već neko vrijeme u lakoj kategoriji pa je već puno iskusniji po tom pitanju. Ali, ne smijemo zaboraviti kako je i on jedno dulje razdoblje karijere proveo u perolakoj kategoriji. Teško je i pomisliti koliko je onda kilograma skidao i kako je to izgledalo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI