Dustin Poirier objasnio zašto baš on treba biti idući protivnik Khabiba Nurmagomedova

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.04.2018 17:15h Autor:

Dustin Poirier

Odmah nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, Dustin Poirier iznio je stav kako smatra da bi on trebao biti idući protivnik Khabiba Nurmagomedova, odnosno njegov prvi izazivač titule prvaka lake kategorije.

Poirier je nakon borbe izgledao kao da je prošao nekoliko teških bojišta, a prava istina zapravo niti nije bila daleko od toga. Otkrio je kako smatra da je slomio ruku, oko mu je bilo zatvoreno, dok je za nogu rekao da užasno bole i da ne zna koliko bi još izdržao u borbi da ju nije završio početkom četvrte runde.

“Borba je bila upravo ono što sam očekivao da će biti. Dva borca kojima je cilj što brže završiti borbu, što brže natjerati svog protivnika da odustane. Upravo to se dogodilo i sretan sam što smo to priuštili fanovima”, otkrio je Poirier, koji je zadovoljan time kakve su borbu on i Gaethje odradili:

“Imam ogroman respekt prema Justinu, imao sam ga i prije borbe. Obojica smo znali što ovaj drugi može i znali smo što će se dogoditi kada se nađemo u kavezu. Imam ogromno samopouzdanje, ali uvijek sam i nervozan, iako imam već preko 30 borbi. No, to mi pomaže da dam ono najbolje od sebe.”

Nakon borbe je prozvao Khabiba Nurmagomedova, a otkrio je zašto smatra da bi upravo on trebao biti idući izazivač za titulu prvaka.

“Mislim kako sam to zaslužio, borio sam se protiv prvaka za prvakom. Ovaj puta sam se isto borio protiv prvaka, možda ne UFC prvaka, ali protiv fenomenalnog borca. Dugo sam tu, nikada nisam ništa tražio, ali ovo mislim da sam uistinu zaslužio. Već dugo radim za to i zavrijedio sam to onime što godinama radim ovdje.”

Poirieru je ovo sedma pobjeda u osam nastupa otkako se vratio u laku kategoriju. Bolji od njega bio je tek Michael Johnson, dok je borba protiv Eddiea Alvareza poništena nakon ilegalnog udarca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI