Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dustin Poirier: Imam nedovršenog posla protiv govnara Eddiea Alvareza | Fight Site

Dustin Poirier: Imam nedovršenog posla protiv govnara Eddiea Alvareza

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.12.2017 22:02h Autor:

Poirier vs. Alvarez

Dustin Poirier ne prestaje pozivati na ugovaranje borbe protiv Eddiea Alvareza. Još od njihovog ovogodišnjeg okršaja, koji je prekinut i poništen zbog ilegalnog Alvarezovog udarca, Poirier traži tu borbu i nada se kako će ona sada biti ugovorena.

Odmah nakon te borbe, u kojoj je Poirier bio blizu da završi Alvareza, da bi onda došlo do situacije u kojoj je bio nokautiran ilegalnim, ali nenamjernim koljenom, Dustin je tražio ponovno ugovaranje. Ipak, UFC je imao druge planove. Poiriera je upario s Anthonyem Pettisom, a Alvareza s Justinom Gaethjeom. Nakon što je savladao Pettisa, Poirier je odmah pohitao prema matchmakeru Seanu Shelby te je glasno tražio pobjednika borbe Alvareza i Gaethjea. Na kraju je to bio onaj za kojeg je navijao, upravo zbog te gore spomenute borbe. No, ima Poirier još nekih razloga.

“Eddie Alvarez mi se osobno ne sviđa. Bio sam njegov veliki fan i dalje imam respekt prema njegovom stilu borbe. On je ratnik, puno puta pada, ali ni onda ne gubi borbu, uvijek je u njoj. Iskreno vjerujem u to i to cijenim. No, kao osoba je ispao hrpa govana. Laže samom sebi i laže ljudima o meni i o stvarima oko naše borbe. Tako da nemam nikakvog respekta prema njemu kao osobi”, rekao je Dustin, koji se sada nada da će ta borba biti ugovorena. On je na skoru 6-1, otkako se vratio u laku kategoriju, nakon poraza od Conora McGregora na UFC 178 eventu.

Poirier se na rankingu nalazi na sedmom mjestu, gdje se ispred njega nalaze npr. Nate Diaz i Justin Gaethje. Alvarez je pobjedom protiv Gaethjea postao trećeplasirani borac, odnosno preskočio je Edsona Barbozu. Ispred njega su tek Khabib Nurmagomedov i privremeni prvak, Tony Ferguson.

“On je najviše rangirani borac od svih slobodnih i zbog to također ima smisla. Imamo nedovršenog posla i to moramo razriješiti. Ući ću u tu borbu i deklasirati ga na nogama, održati ću mu boksačku lekciju. Zaustaviti ću njegove napade i prebiti ga”, iznio je Poirier još jedan razlog zašto njihova borba ima smisla, ali je dodao i prognozu za taj duel.

Prema trenutno ugovorenim UFC borbama lake kategorije te prema stanju na ljestvici, čini se da je ova borba uistinu jedina normalna i pravedna odluka UFC-a po pitanju idućih borbi ova dva borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI