Dustin Poirier: Bila nam je ponuđena glavna UFC 230 borba, ali onda je Nate Diaz počeo izvoditi…

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2018 11:49h Autor:

Dustin Poirier

Borba Dustina Poiriera neće se održati na UFC 230 eventu kao što je bilo planirano. Ozljeda Poiriera se ispriječila, no zanimljivo je pročitati što se sve događalo oko same borbe, koja je u jednom trenutku kotirala i kao glavna borba eventa u Madison Square Gardenu.

Dustin Poirier po prvi put u karijeri otkazao je borbu zbog ozljede i to mu je jako teško palo. Ostao je bez velike prilike, što je borba protiv Natea Diaza u svakom slučaju. No, zanimljivo je kako je već prije toga ostao bez mjesta u glavnoj borbi jednog od najvećih evenata u godini. Otkrio je kako mu je ponuđena glavna borba spomenutog eventa, koji se 3. studenog održava u Madison Square Gardenu te gdje se i trebao boriti protiv Diaza. No, tu je zapelo kod njegovog protivnika.

“Ne bih imao dovoljno vremena ispričati koliko su se puta okolnosti oko borbe mijenjale. No, trebali smo odraditi glavnu borbu eventa, na pet rundi. Nate je jako težak tip za raditi s njim. Ponudili su borbu do 70 kilograma, on je htio 73. Pristao sam na to, a on je onda na neki način sam sebe izbacio iz glavne borbe eventa. Ona nam je bilo službeno ponuđena, ja sam pristao, a Nate je krenuo oko toga pregovarati sve ispočetka. Tako smo ostali bez glavne borbe. Na kraju je to sve bilo tako da je Nate Diaz pokušavao dovesti stvari onako kako on želi, a da vjerojatno niti sam nije bio svjestan što želi”, rekao je Poirier u MMA Houru, gdje je razgovarao s Lukeom Thomasom.

Otkrio je kako priče o novoj diviziji i borbi za pojas nisu bile u igri, no kako je glavna borba apsolutno bila ponuđena te da mu u tom trenutku pojas nije predstavljao apsolutno ništa. Sama prilika da predvodi takav event bila bi dovoljna da bez razmišljanja potpiše ugovor. Nažalost po njega, s druge strane imao je čovjeka s kojim je gotovo nemoguće razgovarati. Za tako nešto prvo morate shvatiti što Nate Diaz želi, ako to on i sam zapravo zna te može izraziti.

“Čak i da se ovo nije dogodilo, nisam siguran da bi se taj tip pojavio na borbi. No, ukoliko je UFC i dalje zainteresiran da nas upari, tu sam, prihvatiti ću borbu”, izrazio je Dustin zapravo sumnju da bi do borbe došlo i da se on nije ozlijedio.

Dustin je trenutno u fazi oporavka i mogao bi se boriti već prije kraja ove godine. Rekao je kako mu je bitno jedino da borba koju će odraditi ima smisla, odnosno da si pobjedom u njoj može osigurati borbu za titulu prvaka. Gledajući u kakvoj je pobjedničkoj seriji, mogao je tako što tražiti već sada, no ipak ne prije Tonya Fergusona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI