Duffee slavio sjajnim nokautom, Millera spasilo zvono od giljotine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2012 08:31h Autor:

Guillard VS Varner (foto: MMA Fighting)

Svi su čekali dva posljednja borca večeri, no na UFC-u 155 moglo se vidjeti još nekoliko prilično zanimljivih okršaja, iako su većina odlazila do kraja i prepuštala odluku o pobjedniku sucima. To ipak nije bio slučaj i kod Todda Duffeeja koji je nakon samo dvije minute nokautirao svog protivnika, a Jim Miller je slavio protiv Joea Lauzona, no možda bi ishod bio drukčiji da je runda trajala koju sekundu dulje.

U tri uvodne borbe koje je UFC emitirao na Facebooku najviše vrijedi izdvojiti nastup Todda Duffeeja koji je stigao do osme pobjede u karijeri u svom drugom nastupu ove godine i time je uspješno nastavio svoj povratak s obzirom da je imao dvogodišnju pauzu nakon borbe protiv Alistaira Overeema u Japanu koji ga je uništio za svega 19 sekundi.

Duffee je u travnju na priredbi indijske organizacije SFL 2 svladao Neila Grovea i uzeo bonus za nokaut večeri, a isto je učinio i ovog puta. Phil De Fries nije uspio izdržati višestruke udarce, a Duffee je gađao zaista svugdje gdje je stigao. Padali su direkti, krošei, aperkati i nije trebalo predugo da se De Fries sklupča na podu što je natjeralo suca na intervenciju nakon dvije minute borbe.

Eddie Wineland slavio je podijeljenom sudačkom odlukom u meču protiv Brada Picketta, a da borci kojim slučajem na rukama nisu imali male rukavice, povremeni gledatelj zapisao se radi li se o MMA borbi ili o okršaju po boksačkim pravilima. Oba borca iznimno su forsirali boksačku tehniku, a u konačnici se nešto uspješnijim pokazao Wineland.

Nakon jednoglasnih pobjeda koje su ostvarili Chris Leben i Yushin Okami, ponovno smo imali priliku vidjeti jedan prekid. Okršaj Boetscha i Philippoua je potrajao sve do sredine treće runde kada očito iscrpljeni Tim više nije imao snage pružati dovoljno otpora i sudac je morao prekinuti borbu nakon serije udaraca koje je uputio Costa.

U sunaslovnoj borbi večeri mogli smo vidjeti vrlo zanimljiv okršaj Jima Millera i Joea Lauzona koji je potrajao punih 15 minuta, ali akcije nije nedostajalo. Pobjedu je jednoglasnom sudačkom odlukom odnio Miller, no vrlo lako se moglo dogoditi da nakon borbe bude podignuta Lauzonova ruka. Miller je dominirao tijekom velikog dijela meča i svojim udarcima nanosio mnogo problema protivniku, a Lauzon kao da se razbudio tek u posljednjih pet minuta i napokon počeo biti nešto konkretniji. U posljednjim sekundama meča krenuo je hvatati Millera u giljotinu i činilo se da bi to čak i uspio te možda slavio prekidom, no zvono je spasilo Jima koji je svoju pobjedu ipak itekako zaslužio.

UFC 155:

Cain Velasquez  def. Junior Dos Santos – jednoglasna sudačka odluka
Jim Miller  def. Joe Lauzon – jednoglasna sudačka odluka
Costa Philippou def. Tim Boetsch – TKO (udarci) R3 2:11
Yushin Okami def. Alan Belcher – jednoglasna sudačka odluka
Derek Brunson def. Chris Leben – jednoglasna sudačka odluka

Uvodne borbe:
Eddie Wineland def. Brad Pickett – podijeljena sudačka odluka
Erik Perez def. Byron Bloodworth – TKO (udarci) R1 3:50
Jamie Varner def. Melvin Guillard – podijeljena sudačka odluka
Myles Jury def. Michael Johnson – jednoglasna sudačka odluka
Todd Duffee def. Phil De Fries- TKO (udarci) R1 2:04
Max Holloway def. Leonard Garcia – podijeljena sudačka odluka
John Moraga def. Chris Cariaso- zahvat R3 1:11

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI