Država Nevada zabranila testosteronsku terapiju

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.02.2014 22:02h Autor:

Jedna od najvažnijih vijesti u svijetu slobodne borbe u posljednih par godina došla je danas iz sjedišta atletske komisije savezne države Nevade, u čijem se gradu Las Vegasu održava većina največih UFC-ovih evenata. Donijeli su odluku o zabrani TRT-a, odnosno testosteronske terapije.

Iako se očekivalo da će ostavka dosadašnjeg predsjednika Keitha Kizera, koji je bio jedan od najvećih boraca protiv dopinga i terapija tipa TRT ili ART, učiniti da atletska komisija Nevade postane tolerantnija prema sličnim sredstvima, danas su donijeli odluku koju je rijetko tko očekivao.

Članovi atletske komisije Nevade jednostavno su donijeli odluku o zabrani korištenja testosteronske terapije i ta odluka na snagu stupa istog trenutka. Ovo je znak da Vitor Belfort, izazivač u srednjoj kategoriji, neće dobiti dozvolu za korištenje TRT terapije za nastup u najvažnijoj borbi prve polovice 2014. godine.

Ova će odluka vjerojatno razveseliti sve one koji smatraju da je Belfort svoje posljednje tri velike pobjede ostvario upravo zahvaljuči TRT-u, no ima i onih koji će smatrati da je ova odluka zapravo podilaženje američkom borcu i prvaku Chrisu Weidmanu, odnosno pokušaj osiguranja lakše obrane pojasa.

Do sada je šest boraca dobilo dozvolu za TRT terapiju u Nevadu, među istaknutijima Chael Sonnen, Forrest Griffin i Frank Mir, no od danas više nitko neće imati pravo zatražiti TRT terapiju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI