Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Drama u TUF-u: Miočićev Kostarikanac i Conorov trening partner zatvorili prvo kolo lake kategorije | Fight Site

Drama u TUF-u: Miočićev Kostarikanac i Conorov trening partner zatvorili prvo kolo lake kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2018 11:53h Autor:

Gunter, Zuniga i Miočić

Emitirana je sedma epizoda 27. sezone Ultimate Fightera, u kojoj je odrađeno posljednje kolo lake kategorije, a na kraju je sve odigrano uz veliku dramu. Također, još jedan borac iz tima Cormier, koji je pobijedio u svojoj borbi, zbog ozljede je postao upitan oko nastavka turnira.

U šest do sada emitiranih epizoda vidjeli smo pet pobjeda boraca iz tima Daniela Cormiera i tek jednu pobjedu boraca iz tima Stipe Miočića, koju je ostvario Mike Trizziano u petoj epizodi. No, jedan od Cormierovih pobjednika, Luis Pena, neće biti u stanju nastaviti natjecanje zbog ozljede noge, a sličnu ozljedu doživio je i Rickie Steele, koji je do svoje pobjede došao u borbi emitiranoj tijekom prošlotjedne epizode.

Tako je na samom početku Steele posjetio liječnika, koji je rendgenom otkrio kako mu noga nije slomljena, nego da je u pitanju tek kontuzija te da bi trebao biti spreman za svoj idući nastup. Ipak, njegovi problemi nisu bili samo u vezi noge, nego i oko udaraca koje je primio u glavu. To je pokušavao sakriti, ali nije uspio od iskusnog Daniela Cormiera, koji ga je ipak poslao neurologu. Nažalost po njega, iako su nalazi bili dobri, doktor je odlučio kako mu iz predostrožnosti neće dati dozvolu za nastup u idućoj borbi te je time još jedan Cormierov borac silom prilike eliminiran i morati će se pronaći zamjena za njega, odnosno čini se kako će se u turnir vratiti čak dva već eliminirana borca.

Tu ipak drami nije bio kraj, iako je sve vodilo k tome da će sve oko borbe biti u redu. Allan Zuniga, Kostarikanac skora 13-0, trebao je predstavljati tim Stipe Miočića, a za protivnika mu je odrađen Richie Smullen (3-0-1) iz irskog SBG tima. Vaganje i sučeljavanje prošlo je sjajno, uz puno napetosti i želje za borbom, no samo pola sata prije nego je trebao ući u kavez, Irac je doživio bolne grčeve. Liječnički tim pokušavao mu je pomoći, ali nisu mogli doći niti do odgovora kako se to pojavilo, iako se spominjalo da bi u pitanju mogao biti psihički problem. Iako su pokušali napraviti sve da ga osposobe, Smullen na kraju nije bio u stanju nastupiti i Kostarikac prolazi dalje bez borbe, iako mu se takav ishod nikako nije svidio te je u svlačionici ponavljao kako želi borbu i kako mu trebao nokaut da zaradi potreban novac. Situaciju je smirio Dana White, koji je došao do njega i rekao mu da će ovu borbu računati kao da je završila prekidom u korist Zunige. Polufinale lake kategorije tako su osigurali Mike Trizziano i Allan Zuniga iz tima Miočić te Joe Gianetti iz tima Cormier, a pridružiti će im se netko od eliminiranih boraca, odnosno Thailand Clark, Jose Martinez ili John Gunter.

Posljednja borba prvog kruga održati će se u perolakoj kategoriji, gdje će Cormierov tim predstavljati prvi favorit turnira, Tyler Diamond, a protivnik mu je Dulani Perry, inače najzabavniji i najopušteniji lik unutar TUF kuće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI