Drakonski režim: Jonesa testiraju 2 puta tjedno uoči UFC-a 235

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.02.2019 09:33h Autor:

Jon Jones

Narednog vikenda nas očekuje novi UFC-ov PPV event. Elitna svjetska MMA promocija će se zaustaviti u T-Mobile Areni u Las Vegasu za mega priredbu koju predvode Jon Jones i Anthony Smith.

Uoči drugog meča nakon povratka i prve obrane pojasa prvaka u poluteškoj kategoriji, Jon Jones prolazi kroz drakonski režim doping testiranja. Razlog je njegov posljednji doping skandal koji i dalje tinja. Naime, Jonesu se u tijelu periodično pojavljuju metaboliti Turinabola, ne samo nedozvoljene, nego i nelegalne supstance na teritoriju SAD-a. Stoga je prvak podvrgnut vrlo strogom režimu testiranja koji podrazumijeva davanje uzoraka na tjednoj bazi.

“Svakog tjedna, možda dva puta tjedno je netko kod mene u kući i uzima mi krv i urin”, otkrio je prvak u razgoivoru za MMAJunkie dodavši da nema problema s takvim režimom.

“Meni je to u redu. Ništa ne skrivam. Uzbuđen sam naučiti o tome što je sve u mom tijelu… Nije lagan posao uopće doći do mog imanja, ali oni odrađuju vrlo profesionalan posao i svaki put se najave”, dodaje Jones.

U ovom trenutku Jona Jonesa testira USADA, anti-dopinško tijelo koje radi u suradnji s UFC-om, ujedno i svojim poslodavcem, ali i NAC i CSAC, Komisije iz Nevade i Kalifornije. Prema dostupnim podacima USADA je Jonesa testirala tek jednom u dosadašnjem dijelu 2019. godine, no zato je Komisija iz Kalifornije puno redovitija u Jonesovom domu u Albuequerqueu.

Podsjećamo kako je Jon Jones u povratničkom meču nakon više od 15 mjeseci suspenzije svladao Alexandera Gustafssona te je ponovno postao prvak u poluteškoj kategoriji. U prvoj obrani naslova ga očekuje Anthony Smith u Las Vegasu na UFC-u 235.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI