Doslovno za ne povjerovati: Ferguson tri dana nakon meča na 90 kilograma (FOTO)!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2017 12:46h Autor:

Tony Ferguson

Novi UFC-ov privremeni prvak u kategoriji do 70 kilograma, Tony Ferguson, je samo tri dana nakon nastupa u Las Vegasu i pobjede protiv Kevina Leeja stao na vagu kako bi svima pokazao koliko trenutačno teži.

Vjerovali ili ne, “El Cucuy” u ovom trenutku ima preko 90 kilograma, točnije 90.7 kg što je otprilike dvadeset kilograma više nego što je imao na službenom vaganju za meč na UFC-u 216.

Ferguson je svoju trenutačnu masu podijelio na društvenim mrežama što je izazvalo pravu nevjericu među MMA fanovima.

I ovaj slučaj pokazuje kako nešto drastično “ne štima” kada govorimo o težinskim kategorijama u kojima MMA borci općenito (i naravno UFC borci) nastupaju. Sve češće se događaju padovi boraca na službenoj vagi, ali i odustajanja u posljednji trenutak kao posljedica skidanja kilograma da bi se zadovoljilo gornju granicu težinske kategorije.

Iako Ferguson nije jedan od boraca koji je u prošlosti imao problema s težinom na službenom vaganju, posljedice skidanja i do 20 kilograma tijekom pripremnog kampa, a zatim vraćanje iste mase u samo tri ili četiri dana, svakako nisu nešto što će se dobro odraziti na zdravlje boraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI