Dos Santos skinuo ljagu s imena, ali još uvijek strahuje od USADA-e: Ne daj Bože da se to ponovi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.07.2018 18:14h Autor:

Junior dos Santos

Juniora dos Santosa u UFC-ovom oktogonu nismo vidjeli još od svibnja 2017. kada je bezuspješno napao pojas prvaka teške kategorije Stipe Miočića, a za sve je kriva USADA.

Antidopinška agencija suspendirala je Brazilca nakon što su na temelju nasumičnog testa u njegovom organizmu pronašli tragove diuretika hidroklorotiazida, da bi mjesecima kasnije potvrdili da je dos Santos nevin te da je bez znanja koristio sumplemente kontaminirane nedozvoljenim sredstvom.

“Mislio sam da će brzo shvatiti da nisam ništa skrivio i da će mi brzo pustiti da se vratim borbama, naročito s obzirom na količinu diuretika koju su pronašli, čak se niti ne radi o sredstvu za poboljšanje performansi već jeftini diuretik. Da sam htio nešto sakriti koristio bih nešto puno gore”, rekao je dos Santos u intervjuu za MMA Fighting.

Skinuvši ljagu sa svojeg imena dos Santos se sprema za veliki povratak na UFC-ovoj priredbi u Boiseu 14. srpnja gdje će u glavnoj borbi večeri prirediti dobrodošlicu bivšem WSOF prvaku Blagoyu Ivanovu.

No nakon neugodnog iskustva s USADA-om “Cigano” sada strahuje da bi mu se slična situacija mogla ponoviti u budućnosti.

“Sad se spremam za borbu i svaki put kad me posjeti USADA, ja im pokažem sve što koristim, jer pomalo me strah. Ne znam. Jednom sam već nadrapao kada nisam ništa napravio. Ne daj Bože da se to ponovi. Zato me strah. Jako me to smeta.”

“Čak sam pokušao prestati koristiti suplemente, ali to je apsurdno. Nemoguće je. Potrebni su nam. Ako kažete da sportaš ne treba suplemente, da sve može dobiti samo kroz hranu, u krive ste. Ne znam za druge sportove, ali naš sport je izuzetno težak i naporan. Ne možete dva puta dnevno raditi treninge koji vas toliko troše. Pogotovo teškaš poput mene čijem tijelu treba više vremena za oporavak. Nije tako jednostavno. Ne možete ne koristiti suplemente.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI