Dos Santos odlukom savladao Ivanova, Chad Mendes i Cat Zingano se vratili na impresivan način

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.07.2018 10:35h Autor:

Junior Dos Santos

Junior Dos Santos savladao je Blagoia Ivanova nakon pet rundi teške borbe u kojoj je prezentirao tehnički sjajan boks te je slavio čistom odlukom. Chad Mendes vratio se nakon dvije i pol godine te je nokautirao Mylesa Jurya, a impresivna je bila i Cat Zingano protiv Marion Reneau. Pobjede na glavnom programu upisali su još Rick Glenn, Nico Price i Sage Northcutt.

Povratak Juniora Dos Santosa u kavez završio je njegovom dominacijom protiv Blagoia Ivanova, ali ne i toliko uzbudljivom borbom za fanove. Iako je borba potrajala punih pet rundi, nema se puno toga za reći o onome što se događalo. Brazilac je bio upoznat sa snagom svog bugarskog protivnika te je taktiku posložio tako da se ne dovede u situaciju da ovaj skrati distancu, odakle bi mogao pogoditi neki snažan udarac ili krenuti na rušenje kojim će borbu odvesti u parter gdje je svakako njegova prednost. Ovako je viđeno nešto slično načinu na koji je Cigano savladao Bena Rothwella u Zagrebu, jednostavno je iskoristio svoj rad nogu koji mu je velika prednost protiv kraćih i tromijih boraca. Nije se niti jednom doveo u situaciju gdje bi bio ugrožen i prema tome je ovo zapravo jedan izuzetno dobar nastup za bivšeg prvaka. Sudačka odluka bila je apsolutno u njegovu korist, gdje je dobio svih pet rundi, ali fanovi su na kraju teško mogli biti zadovoljni akcijom koji su ova dva teškaša prikazali.

Bili su fanovi zato zadovoljni možda i najboljom borbom na programu, sunaslovnim okršajem Sagea Northcutta i Zaka Ottowa, u kojoj je Sage upisao svoju prvu pobjedu kao velteraš, a slavio je prekidom u drugoj rundi. Ipak, nije od početka sve tako dobro izgledalo za “Super Sagea”, koji se već na početku prve runde našao u problemima. Ottow ga je dobro pogodio, a nakon toga i odveo na pod gdje je držao kontrolu. Ipak, nije Ottow uspio doći niti blizu prilike da ga završi, a podosta se potrošio i to je odmah naplaćeno u drugoj rundi. Northcutt već na početku radi prvu štetu, a onda polako počinje razbijati blok svog protivnika sve do nije došla prilike za sjajnu seriju kojom ga je uzdrmao, zatim ga je sjajno bacio na pod, a tamo je završio cijelu priču “hammerfist” udarcima u glavu, nakon kojih Ottow više nije nikako bio u stanju nastaviti.

Treću borbu glavnog programa odradili su Rick Glenn i Dennis Bermudez u perolakoj kategoriji. I ovim putem je Bermudez treći puta za redom poražen izuzetno dvojbenom podijeljenom odlukom, nakon što su ga na taj način savladala Darren Elkins i Andre Fili u posljednje dvije borbe. Glennu se možda može pripisati prva runda, gdje je napravio više štete, no u iduće dvije je Bermudez prezentirao hrvačku dominaciju s ukupno šest rušenja, dok je na nogama situacija bila otprilike podjednaka. Ipak, suce je vjerojatno zavarao dojam što su poneki Glennovi udarci izgledali jači i ubojitiji i vjerojatno je to odvele bodove na njegovu stranu. No, reakcija publike nije bila pozitivna te je jasno kako zapravo rijetko tko smatra da je to Glennu bilo dovoljno.

Novi fantastičan nastup upisao je Nico Price, koji je svojom izvedbom automatski potvrdio o kakvom je talentu riječ. Iako je pomalo sporije ušao u borbu protiv Randya Browna, kako je vrijeme prolazilo bio je sve opušteniji. Bila je to stand up borba uz podjednaku prvu rundu, ali impresivan kraj već na samom uvodu u drugu. I to na način kakav se nije činio da će se dogoditi. Brown je jako dobro otvorio drugu dionicu, odveo je borbu na pod, a tamo počinje raditi na situaciji koja bi završila Pricea. No, onda uistinu niotkuda Price izvlači poziciju gdje dolazi u priliku pogađati udarcem rubom šake dok se nalazio u jako nezgodnoj situaciji na leđima te dolazi do nevjerojatnog preokreta, odnosno situacije gdje je Brown odjednom klasično nokautiran. Vjerojatno niti njemu neće biti jasno kako je odjednom ostao bez svijesti u situaciji gdje je kontrolirao borbu te gdje je radio na završetku iste. No, to je Niko Price, borac za kojeg smo već vidjeli da je sposoban puno toga i ponovno nas je oduševio.

Dočekali smo i povratak Chada Mendesa, a to je odrađeno na impresivan način. “Money” nije imao problema s tim što je Myles Jury bio podosta viši borac od njega, obećao je da će pokazati kako je i dalje zvijer, a to je u potpunosti uspio. I za to mu nije dugo trebalo. Nakon nekog vremena bez pravih udaraca, Mendes je sredinom runde pronašao trenutak za probati ono u čemu je najbolji. Osjetio je pravo vrijeme za napraviti korak naprijed, izbjegao je pokušaj svog protivnika, a onda je pogodio strašan lijevi kroše koji Jurya odmah šalje na pod. Kada tamo završite protiv Chada Mendesa, teško se možete izvuči pa je tako uslijedila serija velike količine snažnih udaraca, gdje se nakon nekog vremena Jury više nije inteligentno branio i to je bilo to.

Povratak smo dočekali i od Cat Zingano. Tu naravno mislimo na povratak na pobjedničke staze, ali i povratak one Cat koja u kavezu izgleda sjajno i dominantno. Protivnica preko koje je to napravila bila je sjajna 41-godišnja Marion Reneau. Reneau u početku borbe čak niti nije loše izgleda, ali kada je Cat osjetila što može, njena taktika se u potpunosti prebacila na to. Naime, nakon što je došla do prvog rušenja, Zingano je vidjelo kako ima prednost u tom aspektu i počela je to u potpunosti koristiti te je izgledala dominantno. Uzela je kontrolu, odlično je branila pokušaje Reneau s leđa i uistinu je izgledala kao ona verzija sebe koja je napala titulu UFC prvakinje i kao ona Cat Zingano koja je uostalom posljednja borkinja koja je savladala Amandu Nunes. Nema sumnje kako je na dobrom putu do možebitnog revanša, odnosno da se pobjedom vratila među relevantne borkinje ženskog bantama.

Uvodni program ponudio je gomilu izjednačenih i uzbudljivih borbi prepunih akcije. Jedna od tih svakako je bila ona glavna tog dijela programa, u kojoj je Alejandro Perez savladao Eddiea Winelanda jednoglasnom sudačkom odlukom. Istom metodom je pobjedu upisao i Alexander Volkanovski protiv Darrena Elkinsa, u borbi gdje je bio dominantan, ali nije uspio završiti jednog od najčvršćih boraca u promociji. No, nije dozvolio Elkinsu niti još jedan u nizu povrataka iz izgubljene situacije nego je pametno priveo borbu kraju za svoje mjesto u Top 10 perolake divizije. Said Nurmagomedov savladao je Justina Scogginsa podijeljenom odlukom sudaca, a publika u dvorani, mediji te forumaši, a posebno Scogginsov tim se nikako nisu mogli složiti s tim. Mladi američki član muha kategorije napokon je odradio borbu u kojoj je prezentirao sav svoj talent, no suci su presudili onako kako su rijetki vidjeti te su donijeli pobjedu ruskom borcu u njegovom debi nastupu.

Raoni Barcelos impresivno se predstavio pobjedom prekidom protiv Kurta Holobaugha, dok Jennifer Maia nije uspjela svoje impresivne rezultate iz Invicte, gdje je bila prvakinja muha kategorije, prenijeti u UFC. Poražena je jednoglasnom sudačkom odlukom od Liz Carmouche, na čiji grappling nije uspjela pronaći odgovor. Mark De La Rose upisao je pobjedu gušenjem s leđa protiv Eliasa Garcie. Zanimljivo, istom metodom pobjedu je upisala njegovo supruga Montana, tjedan ranije protiv Rachael Ostovich. Program je otvorila borba u kojoj je Jessica Aguilar jednostavnom odlukom savladala Jodie Esquibel.

UFC Fight Night 133 – Rezultati

Junior dos Santos def. Blagoy Ivanov – jednoglasna sudačka odluka
Sage Northcutt def. Zak Ottow – KO (R2 3:13)
Rick Glenn def. Dennis Bermudez – podijeljena sudačka odluka
Niko Price def. Randy Brown – KO (R2 1:09)
Chad Mendes def. Myles Jury – TKO (R1 2:52)
Cat Zingano def. Marion Reneau – jednoglasna sudačka odluka

Alejandro Pérez def. Eddie Wineland – jednoglasna sudačka odluka
Alexander Volkanovski def. Darren Elkins – jednoglasna sudačka odluka
Said Nurmagomedov def. Justin Scoggins – podijeljena sudačka odluka
Raoni Barcelos def. Kurt Holobaugh – KO (R3 1:29)

Liz Carmouche def. Jennifer Maia – jednoglasna sudačka odluka
Mark De La Rosa def. Elias Garcia – SUB (R2 2:00)
Jessica Aguilar def. Jodie Esquibel – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI