Dos Santos o Cainu, Overeemu i prilici za titulu: “Ne proganjaju me duhovi, sretan sam što se vraćam”

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.11.2015 00:24h Autor:

Junior dos Santos priprema se za meč sa Alistairom Overeemom 19. prosinca u UFC-u, a Brazilac je u posljednjem velikom intervjuu za brazilske medije otkrio svoja očekivanja.

Prije godinu dana "Cigano" je odradio posljednju borbu u UFC-u kada je porazio Stipu Miočića.

"Posljednje dvije godine su za mene bile komplicirane. Prošao sam operaciju, ali sam se fizički potpuno oporavio. Mentalno je bilo kompliciranije, frustrirajuće, ali to je prošlost. Treniram naporno i dobro, sretan sam što se vraćam", rekao je Dos Santos.

U posljednjih 8 godina upisao je 12 sjajnih pobjeda, ali izgubio dvije od tri borbe s Cainom Velasquezom koji je titulu prvaka teške kategorije izgubio prije pet mjeseci protiv Fabricia Werduma.

"Werdum je odradio sjajan posao protiv Velasqueza i zasluženo pobijedio. Ja sam na drugom mjestu u renkingu i mislio sam da ću dobiti priliku boriti se još jednom za pojas, ali to se nije dogodilo", rekao je Dos Santos i odgovorio zašto Werdum može protiv Caina, a on ne:

"Ja i Werdum smo potpuno različiti borci. On je jako dobar na tlu, a Velasquez voli rušiti protivnike. Meni je prioritet boksanje".

Prate li ga porazi od Caina?

"Ne proganjaju me duhovi. On je pripremio strategiju i spriječio me da koristim svoju prednost u boksanju. Ja sam pao na strategiji. Trebao sam tražiti drugi način. Želim se s time ponovo suočiti, nadam se uskoro. Divim se tome što je postigao u teškoj kategoriji", rekao je "Cigano".

Što očekuje protiv Overeema?

"Trebali smo se boriti za titulu ali nažalost nismo (2012. je Overeem pao na dopingu). On je vrlo iskusan i snažan borac, bit će to velik izazov za mene. Mislim da će pobjednik biti sljedeći izazivač, ali to je na UFC-u. Želim se vratiti i regularno se natjecati", dodaje Brazilac.

Zašto je preselio u SAD i American Top Team?

"Treba mi novo iskustvo. Trenirao sam u SAD-u i uživao, a nakon nekog vremena prestao trenirati u Salvadoru. Uvijek sam imao dobro društvo u Brazilu, ali teško mi je bilo pronaći partnere teškaše da mi pomognu oko treninga. Želio sam promijeniti trening i način života. Neke kolege su već od ranije ovdje, sa American Top Teamom, što mi je olakšalo dolazak".

"Ovdje nije puno drugačije nego u Brazilu. Promijenio sam dinamiku treninga, a puno je Brazilaca ovdje, brazilskih restorana i barova, a dućani prodaju brazilske proizvode… Lako sam se prilagodio".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI