Dos Santos: Nisam najbolji borac protiv kojeg se Overeem borio (VIDEO)

UFC 29.03.2012 09:22h Autor:

Alistair Overeem i Junior dos Santos (UFC 146 poster)

Osim što je uhvaćen na prepad i morao se testirati na nedopuštena sredstva, UFC-ov prvak Junior dos Santos je na press konferenciji u Las Vegasu, uoči nadolazećeg UFC-a 146, prokomentirao svoju prvu obranu naslova prvaka protiv Alistaira Overeema.

Dvoboj je na rasporedu za nešto više od mjesec dana u “gradu kocke”.

“Operirao sam meniskus na lijevom koljenu. Sada je ono dobro. Skoro sam na 100 posto. Treniram i hrvanje i BJJ, praktički nemam nikakvih problema. Ne volim stati s treningom, no ovaj put sam gotovo dva mjeseca morao izbivati iz dvorane. Ozljeda mi nije dala da treniram. No, na dan borbe ću biti 100 posto i dat ću sve od sebe da pobijedim.”

Je li spremio taktiku?

“Alistair je jako dobar udarač, no i ja sam dobar na nogama. Ako se ne budem osjećao ugodno u stojci, možda se odlučim na rušenje. Tko zna, možda se i on odluči na isto. Sve je moguće.”

Klinč je još jedna jaka strana nizozemskog borca…

“On ima sjajan klinč, i u smislu Muay Thaija i u smislu hrvanja. No, da bi došao do te pozicije, mora skratiti distancu. Ja ću taj trenutak iskoristiti da bih bacio svoje udarce i kombinacije. Tražit ću nokaut.”

Smatra li sebe najboljim udaračem protiv kojeg se Overeem od sada borio?

“Ne mislim to. Nisam najbolji udarač ili najbolji borac s kojim se borio. Meni je bitno da ja uvijek dajem sve od sebe i da sam UFC prvak. Alistair se već borio protiv sjajnih boraca diljem svijeta. UFC je trenutačno broj jedan, a moj pojas je definitivno najvrjedniji na svijetu. Imam mnogo samopouzdanja u svoje sposobnosti.”

U nastavku intervjuu Dos Santos je progovorio o UFC-u u Brazilu, Chaelu Sonnenu i Andersonu Silvi i mnogim drugim zanimljivim temama…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI