Dos Santos jedva upao na Sherdogovu listu najboljih na svijetu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.12.2012 05:05h Autor:

Junior dos Santos

Junior dos Santos definitivno spada među najbolje borce na svijetu, to je prije godinu dana i dokazao osvajanjem titule prvaka UFC-a u teškoj kategoriji, a interes za njegove mečeve je ogroman.

Anketa koja se provodila otprilike tjedan dana na Fight Siteu i u kojoj je sudjelovalo malo više od tisuću naših posjetitelja pokazala je da je UFC 155 daleko najatraktivnija borilačka priredba u prosincu, mjesecu koji je zaista prekrcat fantastičnim priredbama. Takvi se rezultati mogu zahvaliti prvenstveno tom sjajnom Brazilcu koji će braniti titulu protiv Caina Velasqueza.

No, čini se da u njegove kvalitete još uvijek nisu potpuno uvjereni na jednom od najpopularnijih svjetskih MMA portala, Sherdogu. Ovog tjedna objavili su svoju najnoviju ljestvicu najboljih boraca svijeta bez obzira na kategoriju u kojoj se natječu (pound for pound). Čelno mjesto očekivano je zauzeo Anderson Silva, najdugovječniji prvak UFC-a, a iza njega se našao Georges St-Pierre. Treće mjesto pripalo je poluteškašu Jonu Jonesu.

Mnogi MMA fanovi vjerojatno bi Dos Santosa uvrstili među tri najbolja borca ili barem među najboljih pet, no Sherdog jedva da je za njega pronašao mjesta među najboljih deset te su mu dodijelili pomalo iznenađujuću devetu poziciju. Bolje od njega plasirani su primjerice Frankie Edgar i Gilbert Melendez.

1. Anderson Silva (Brazil)
2. Georges St-Pierre (Kanada)
3. Jon Jones (SAD)
4. Jose Aldo (Brazil)
5. Benson Henderson (SAD)
6. Dan Henderson (SAD)
7. Frankie Edgar (SAD)
8. Gilbert Melendez (SAD)
9. Junior dos Santos (Brazil)
10. Demetrious Johnson (SAD)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI